E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da LNG fiyatları yükseldi---

Avrupa'da LNG fiyatları yükseldi

Avrupa'da LNG fiyatları yükseldi
17 Mart 2023 - 15:35 borsagundem.com

Avrupa'da LNG fiyatları %3'lük artışla 20 ayın en düşük seviyesinden yükseliyor

Spark Commodities tarafından bugün yayınlanan verilere göre, Avrupa LNG fiyatları, geçen hafta gerilediği son 20 ayın en düşük seviyelerine kıyasla %3 yükseldi.

Montel-Foreks'in haberine göre, gemi teslimli LNG (DES) için aylık vadeli LNG fiyatı dün en son 12,60 USD/MMbtu (40,58 EUR/MWh) oldu. Bu rakam, son 20 ayın düşük seviyesi olan 12,22 USD/MMbtu düzeyinden 0,38 USD daha yüksek bir seviyede bulunuyor.

Piyasa katılımcıları, TTF referans aylık vadeli gaz fiyatlarının Perşembe gününden önceki yedi günde haftalık %1,7 yükseldiğini ancak güçlü arz ve depolamanın yanı sıra ılıman hava nedeniyle azalan talebe bağlı olarak nedeniyle düşüş baskısının devam ettiğini söylüyor.

Avrupa Birliği düzenleyici kurumu ACER tarafından hazırlanan son Avrupa LNG fiyat değerlendirmesine kıyasla LNG fiyatı, Nisan ayının ilk yarısında teslim edilmek üzere, 41,62 EUR/MWh (12,92 USD/MMBtu) oldu.

Asya piyasasında Mayıs teslimli JKM LNG fiyatları Perşembe gününü 13,55 USD/MMbtu'da kapattı.

AB’nin Rusya’dan LNG ithalatı 3 yılın zirvesinde

 

Suudi Aramco ülke dışındaki LNG hisselerine göz koydu

 

Avrupa'nın LNG ithalatı rekor kırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)