E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Yılmaz'dan yüzde 4'lük büyüme tahmini---

Bakan Yılmaz'dan yüzde 4'lük büyüme tahmini

Bakan Yılmaz'dan yüzde 4'lük büyüme tahmini
10 Eylül 2014 - 10:54 borsagundem.com

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program'da büyüme hedeflerinin yüzde 4 olduğunu açıkladı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Programda (OVP) 2014 yılı için büyüme öngörülerinin yüzde 4 olduğunu ancak şimdi onun üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Büyüme açısından yeni OVP'de muhtemelen yüzde 3 ila 4 arası bir beklentimiz, tahminimiz olacak'' dedi.

Bakan Yılmaz, NTV'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Büyüme rakamlarını değerlendiren Yılmaz, TÜİK'in, yılın ikinci çeyreğine ilişkin açıkladığı yüzde 2,1'lik büyüme rakamının, beklentilerinin biraz altında kaldığını ifade etti. Bununla birlikte ilk çeyreğe ilişkin yapılan revizyonu da hatırlatan Yılmaz, "Biliyorsunuz yüzde 4,3'ten 4,7'ye revize edildi ilk çeyrek. İkisini birlikte düşündüğümüz zaman ilk yarı için beklentilerimizden çok farklı bir tabloyla karşı karşıya değiliz" diye konuştu. 

Bakan Yılmaz, Türkiye'nin 2009 yılındaki küçülmeden sonra büyümeye sürekli devam ettiğini, bunun sevindirici olduğunu söyledi. 

Dünyada talebin kısıtlı ve bölgede jeopolitik birçok gelişmenin olduğu dönemde sürekli ve istikrarlı bir şekilde büyüyebilmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, yılın ikinci yarısında da bu büyümenin devam etmesini temenni ettiğini kaydetti. 

Büyüme için yeni tahmin 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program'da (OVP), yıl sonu için büyüme rakamını yüzde 4 olarak öngördüklerini hatırlatarak, şöyle konuştu: 

"Şimdi onun üzerinde çalışıyoruz, makroekonomik göstergelerimizi revize ediyoruz. Yeni OVP'de tüm bu gelişmeleri dikkate alarak büyüme için de yeni bir tahmin ortaya koyacağız. Henüz kesinleşmiş bir rakamımız yok, ama gelen rakam yüzde 3 ila 4 arası bir beklentiye tekabül ediyor. Yani büyüme açısından yeni OVP'de muhtemelen yüzde 3 ila 4 arası bir beklentimiz, tahminimiz olacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)