E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır düşüşte---

Bakır düşüşte

Bakır düşüşte
26 Aralık 2013 - 11:16 borsagundem.com

Bakır Şanghay'da aşırı arz ve likidite sıkışmasıyla düşüşe geçti

Şanghay'daki bakır vadelileri, likidite sıkışması ve Çin piyasalarındaki aşırı arz endişesi sonrasında bazı yatırımcıların bakır satışına girmesiyle düşüşe geçti.

Mart vadeli bakır Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda yüzde 0.3 gerilemeyle ton başına 52,210 yuandan (8,599 dolar) işlem gördü. Bakır daha önce yüzde 52,770 yuanı bularak, 30 Eylül'den bu yana en yüksek gün içi seviyesini kaydetti. Bugün'ün düşüşü kayıpları yüzde 9.8'e çıkarmış oldu.

Şanghay merkezli Shenyin & Wanguo Futures Co.'nun analisti Li Ye, "Çin'deki bakır piyasasında aşırı arz endişeleri ve kredi sıkışıklığı yatırımcıları satışa geçirdi," diye görüş bildirdi.

Ulusal İstatistik Bürosu'nun 12 Aralık tarihli açıklamasında dünyanın en büyük bakır tüketicisi Çin'deki üretimin Kasım'da zirve yaptığı belirtildi.

Mart vadeli bakır kontratı Comex'teki New York'ta yüzde 0.3 kadar çıkışla pound başına 3.3805 doları gördü. Londra Metal Borsası Noel sebebiyle bugün de kapalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)