E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBakır haftalık kayba yönlendi---

Bakır haftalık kayba yönlendi

Bakır haftalık kayba yönlendi
08 Kasım 2013 - 12:03 borsagundem.com

Bakır, ABD istihdam verisi ve Çin toplantısı öncesi haftalık kayba yöneldi

Bakır, ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam ve Çin'deki Komünist Parti toplantısı öncesi, son sekiz haftanın en büyük çaplı beş günlük kaybına hazırlanıyor.

Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.2 düşerek ton başına 7,133 dolara kadar indikten sonra, Şanghay saati ile 16:26'da, 7,137 dolara geldi. Metal bu hafta yüzde 1.5 düştü ve 13 Eylül'den bu yana en büyük çaplı haftalık kayba hazırlanıyor.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, ABD'de tarım dışı istihdamın Ekim ayında 120,000 artması ve işsizlik oranının yüzde 7.2'den yüzde 7.3'e çıkması bekleniyor. Çin Komünist Partisi liderleri, politikaları tartışmak üzere, 4 günlük bir toplantı için 9 Kasım'da biraraya gelecek.

Şanghay'da CIFCO Futures Co. analisti Fang Junfeng, "Fed'in varlık alımlarını azaltması bakır fiyatları için bir risk oluştururken, Çin reformlarından gelebilecek destek belirsiz kalmaya devam ediyor," dedi.

Çin'in işlenmemiş bakır ve bakır ürünleri ithalatı geçen ay 406,708 ton oldu. Bu veri eylül ayında 457,847 ton ve geçen yılın Ekim ayında 321,879 ton seviyelerinde gerçekleşmişti.

Aralık vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 düşerek pound başına 3.2425 dolara geldi. Ocak vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, değişmeyerek ton başına 51,490 yuandan (8,451 dolar) kapandı.

LME'de, kalay yükselirken, çinko fazla değişmedi ve kurşun, aluminyum, ve nikel değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)