E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBasra sıcakları geliyor---

Basra sıcakları geliyor

Basra sıcakları geliyor
19 Temmuz 2020 - 09:48 borsagundem.com

Bu hafta etkili olacak Basra kaynaklı sıcak hava dalgasına dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle 11 ila 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı oların sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmalarını istedi

Bugünden itibaren gelecek haftanın ortasına kadar Basra kaynaklı sıcak hava dalgası yurdumuzda etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları uyararak özellikle 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı oların sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmalarını istedi.

Sıcaklıklar artıyor

Mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıkların hissedilir derecede artarak özellikle iç ve doğu bölgelerde normallerin 5 ila 8 derece üzerine çıkması beklenirken, haftanın ikinci yarısında tekrar düşerek ülke genelinde mevsim normallerinin civarında seyredeceği ön görülüyor.

Bazı il merkezlerinde bu hafta görülecek olan en yüksek sıcaklık değerlerinin şu şekilde olması bekleniyor:

"Ankara, Konya ve Amasya 37, İstanbul ve Samsun 30, İzmir ve Eskişehir 34, Antalya 32, Adana 33, Kayseri 38, Sivas 36, Elazığ ve Gaziantep 40, Şanlıurfa 44 ve Bingöl 39 derece"

Güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı

İç ve doğu kesimlerde artacağı ve mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyredeceği, diğer yerlerde değişmeyeceği ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bölgelerde hava durumu

Marmara'da havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği, Ege ve Akdeniz'de az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu bir havanın olacağı, İç Anadolu'da az bulutlu, ögleden sonra yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz'de havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği, Orta ve Doğu Karadeniz'de ise  parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu az bulutlu, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Güneydoğu Anadolu ise az bulutlu ve açık.

Denizlerde hava durumu

Denizlerde fırtına beklentisi yok.

Karadeniz'de

Hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinden itibaren güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısı 2,0m; Görüş: İyi.

Marmara'da

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüş: İyi.

Ege'de

Hava Durumu: Az bulutlu ve açık; Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan, kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüş: İyi.

Akdeniz'de

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa),batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısı 2,0m; Görüş: İyi.

Van Gölü'nde

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, gece saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi.

Meteoroloji’den sıcak hava uyarısı! Yarın başlıyor

 

Karadeniz sahilleri doldu taştı

 

Kovid-19'u yenenlere virüs tekrar bulaşabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)