E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBlackRock'tan Anglo'yu BHP ile görüşmeleri uzatma teşviği---

BlackRock'tan Anglo'yu BHP ile görüşmeleri uzatma teşviği

BlackRock'tan Anglo'yu BHP ile görüşmeleri uzatma teşviği
26 Mayıs 2024 - 18:14 borsagundem.com

Anglo American, aralarında BlackRock'ın da bulunduğu önemli hissedarlar tarafından BHP Grubu ile önerilen 38,6 milyar sterlinlik (49,18 milyar dolar) madencilik birleşmesi konusunda görüşmelere devam etmesi konusunda teşvik edildi.

Anglo American, BlackRock'ın da aralarında bulunduğu önemli hissedarlar tarafından BHP Grubu ile görüşmelere devam etmesi konusunda teşvik edildi.

Konu hakkında bilgisi olan kaynakların Reuters’a verdiği bilgiye göre, Anglo American, aralarında BlackRock'ın da bulunduğu önemli hissedarlar tarafından BHP Grubu ile önerilen 38,6 milyar sterlinlik (49,18 milyar dolar) madencilik birleşmesi konusunda görüşmelere devam etmesi konusunda teşvik edildi.

Dünyanın Borsada işlem gören en büyük madencilik grubu olan BHP'nin Anglo American için kesin bir teklif vermek için 29 Mayıs'a kadar zamanı var, aksi takdirde İngiltere'nin devralma kuralları uyarınca en az altı aylığına ayrılmak zorunda kalacak.

Haberi ilk aktaran Financial Times, Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock'ın BHP ile anlamlı müzakereleri teşvik eden bir avuç yatırımcıdan biri olduğunu söyledi. Gazete, diğer iki önemli hissedar olan Ninety One ve Sanlam Investments'ın da, Anglo'nun Güney Afrika platin ve demir cevheri birimlerindeki hisselerini ayırmasını gerektiren bir anlaşma yapısına ilişkin endişelere rağmen görüşmeleri uzatma kararını desteklediğini ekledi.

LSEG verilerine göre ABD merkezli varlık yöneticisi BlackRock, Anglo'da yüzde 9,6 hisseye sahip ve aynı zamanda BHP'nin de hissedarı. (Bloomberg HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)