E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBofA: Zayıf bir istihdam hisse senedi piyasalarında satış olasılığını artıracak ---

BofA: Zayıf bir istihdam hisse senedi piyasalarında satış olasılığını artıracak

BofA: Zayıf bir istihdam hisse senedi piyasalarında satış olasılığını artıracak
03 Mayıs 2024 - 12:42 borsagundem.com

BofA stratejisti Michael Hartnett, istihdam raporunun beklentilerden daha zayıf görmesinin stagflasyon sinyali olacağını ve hisse senedi piyasalarında satış olasılığını artıracağını söyledi.

BofA stratejisti Michael Hartnett, ABD'de son dönemde açıklanan ekonomik verilerin, enflasyon ve işgücü maliyetlerinin yapışkan olduğu bir dönemde büyümenin yavaşladığına işaret etmesi nedeniyle stagflasyonist olduğunu savundu.

ABD'de Çalışma Bakanlığı'nın bugün açklayacağı raporun ABD'nin nisan ayında 125.000'den az istihdam yarattığını ve ortalama saatlik kazançların bir önceki aya göre %0,4'ten fazla arttığını göstermesi halinde, bunun "stagflasyon riskini azaltıcı bir baskı" olacağını vurgulayan Hartnett, istihdamın 225.000'den fazla ve ortalama saatlik kazançların %0,2'den daha az artması halinde, bunun "Goldilocks geri döndü ve risk geri geldi" şeklinde yorumlanacağını öne sürdü.

Tahminciler, Washington DC'de TSİ 15.30'da açıklanacak olan tarım dışı istihdam raporun işverenlerin nisan ayında istihdamı 240,000 artırdığını göstermesini bekliyor. Ortalama saatlik kazançların bir önceki aya kıyasla %0,3 artması bekleniyor.

ABD hisse senetlerindeki ralli, geçen ay Federal Rezerv'in enflasyonun yükselmesi nedeniyle faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağının sinyalini vermesiyle sekteye uğradı. İlk çeyrekte ekonomik büyümedeki keskin yavaşlama da ABD'nin stagflasyona doğru gittiği endişelerini artırdı.

BofA da dahil olmak üzere diğer piyasa stratejistleri bu endişeleri önemsemedi. Bankanın ABD hisse senedi ve kantitatif strateji başkanı Savita Subramanian perşembe günü yaptığı açıklamada, sağlam bir ekonominin ABD hisse senetlerindeki boğa piyasasını sürdüreceğini söyledi.

Hartnett ise hisse senetlerinin "geç seküler boğa piyasasında" olduğunu ve bunun ya bir balonla ya da resesyonla sona ereceğini söyledi.

Subramanian ve Hartnett, hisse senedi piyasalarının görünümü konusunda sık sık karşıt bir duruş sergilediler. Mart ayında, yapay zekanın teknoloji hisselerini balon bölgesine ittiği konusunda fikir ayrılığına düştüler.

BofA: ABD hisse senetlerinden çıkış devam etti

 

BofA CEO'su Moynihan: Fed enflasyon ile mücadeleyi kazanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)