E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBombayı patlattı: Geliyorlar---

Bombayı patlattı: Geliyorlar

Bombayı patlattı: Geliyorlar
13 Ağustos 2013 - 14:30 borsagundem.com

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan halka arzlarla ilgili flaş açıklama yaptı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan, ziyaret ettikleri firmaların yaklaşık üçte birinin 2015 yılının sonuna kadar halka arzı planladığını söyledi.
Turhan, Koç Holding bünyesinde yayınlanan Bizden Haberler Dergisine yaptığı açıklamada, "Borsa İstanbul'un en büyük üstünlüğü sahip olduğu insan kaynağıdır. Çok iyi arkadaşlarla birlikte çalışma şansına sahibim. İyi bir organizasyon oluşturduk ve şirketleri ziyaret etmeye başladık. Bu önemli zihniyet değişikliği ile müşterinin gelmesini beklemeden siz müşteriye gidiyorsunuz. Bunda kurumsal kültürün değişmesinin de önemli bir rolü var. Aşağı yukarı 200'e yakın şirket ziyaret edildi. Bunların hepsi Türkiye'nin en büyük 1000 şirketi arasında. Onlara halka arzın önemi doğrudan anlatıldı." dedi.
Turhan şöyle devam etti: "Halka arzın sanıldığı gibi zor olmadığı, endişe ettikleri hususların gerçekte öyle olmadığına dair halka arzla ilgili farkındalığın oluşmasına yönelik bir çaba sarf ettik. Bunun neticesinde de ziyaret ettiğimiz firmaların yaklaşık üçte birinin 2015 yılın sonuna kadar halka arzı planlarına aldıklarını görüyoruz. Bunlar Türkiye'nin hep büyük ölçekli işletmeleri. Yine en az üçte ikisinin 2018 yılı sonuna kadar halka arzı ciddi şekilde değerlendireceklerini öğrendik. Fakat bu noktada bir hususun altını çizmek gerekir ki, halka arz sadece büyük ölçekli firmaların yapması gereken veya yapabileceği bir şey değildir. Sermaye piyasaları aslında bankacılık sektörünün imkanlarından istifade edemeyen, yeni kurulmuş ama çok iyi projeleri olan, küçük ve orta boy işletmeler ve girişimciler açısından da belki de tek umut kaynağı olan yerlerdir. Büyümenin dinamizmini sağlayan da aslında böyle girişimlerdir. Dünyadan örnekler vermek gerekirse, Apple, Microsoft, Dell, Google, Facebook veya Amazon gibi büyük bilişim teknolojisi şirketleri, eğer sermaye piyasaları olmasaydı bir kaç tane genç girişimcinin zihin egzersizi olarak yok olmaya mahkum olacak, macera arayışları olarak görülecekti. Bu gibi girişimler ancak sermaye piyasalarının güçlü olduğu ortamlarda projeye dönüşerek hayata geçebilir. Bu amaçla biz de Gelişen İşletmeler Piyasamızı kurduk ve güçlendirdik. "
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dx13 Ağustos 2013 22:26

    Siz topu topu 250 bin lira yani bir ev parası kadar yıllık cirosu olan şirketlerin bile halkka arzına izin verdiniz ya Allah sizi bildiği gibi yapsın çöplüğe döndü BİST

  • sayın turhan RAKS13 Ağustos 2013 15:55

    İNŞALLAH RAKS I DA ZİYARET ETMİŞSİNİZDİR.

  • cenk13 Ağustos 2013 15:47

    klgyo 6.10 simdi 1.60 kıler 5.45 simdi 2.20 baskan buyur burdan yak en son 50 arzın 4 tanesi arzedilen fiyatın üzerinde yatırımcı gelsin yatırım yapsın derler sonra

  • Senin Tuzun Kuru13 Ağustos 2013 15:34

    Küçük yatırımcının soyulmasını Halka Arzlarda seyirci gibi sadece izliyorsunuz. Senin tuzun kuru. 2010 yılında İMKB başkanı 60.000 TL maaş alıyordu. Sende 65.000 TL maaş alıyorsundur. Sana şunu sorucam; aldığın bu aylık Maaş sence Helal mi? Bence Haram İbrahim Turhan. Neden mi? Bu ülkede 650-750 Tl Maaş alan Emekliler var.Açlık sınırının altında inim inim inliyorlar. Sizler 65.000 TL maaş alıyorsunuz. Bu Allah'dan reva mı? Nerede Başbakan, Nerede Akp hükümeti? Görün bunları görün?

  • yahya13 Ağustos 2013 15:17

    Yahu saka mi yapiyor baskan. Arz edilen hangisi basarili oldu ki. iki kurusluk sirketler pahaliya arz edildi ve bir turlu hisse arz fiytina yukselmedi. Örnegin özak gyo'yu Deniz yatirim 2.5den arz etti ve fiyati iki senedir 1.6, yani tam bir fiyasko. ustelik ortagi ile davali bir sirkete arz izni verildi. Bir de sirketler hisselerinde dusus yok diye demec veriyorlar. Arzlar yatirimciyi soyma yerine döndu. SPK yatirimciyi korumali.