E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorsada geri alım yapacak şirketler---

Borsada geri alım yapacak şirketler

Borsada geri alım yapacak şirketler
15 Şubat 2023 - 09:39 borsagundem.com

Büyük felaket sonrası borsada yaşanan sert düşüşe karşın yeni önlemler alınırken, şirketler de kendi hisselerine sahip çıkmak amacıyla geri alım programı başlattı.

Ekonomi yönetimi, deprem sonrasında Borsa İstanbul’da yaşanan düşüşlerin tekrarlanmaması için önlem paketini devreye aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul, Türkiye Varlık Fonu, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK), Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) gibi finans piyasalarının baş aktörleri düzenleme üzerine düzenleme yaptı.

Şirketlerin hisse geri alımlarında vergi oranlarının sıfırlanmasının da talep tarafında pozitif etki yaratması bekleniyor. Kendi hisselerine sahip çıkan şirketler de geri alım programı başlattı.

İşte geri alım açıklayan şirketlerin listesi:

SPK tarafından yapılan açıklamaya göre de yürürlükte bir geri alım programı olup olmadığına bakılmaksızın payları borsada işlem gören ortaklıkların ve bunların bağlı ortaklıklarının pay geri alım işlemlerinin kolaylaştırılmasını ve yatırımcıların korunmasını teminen yapılacak ikinci bir duyuruya kadar; payları borsada işlem gören halka açık ortaklıkların, genel kurul kararı aranmaksızın, yapılacak ilk genel kurulda ortakların bilgisine sunulmak üzere, yönetim kurulu kararı ile geri alım programı başlatabileceğine, yönetim kurulu kararında geri alımın amacına, geri alım programının öngörülen azami süresi, alınacak azami pay adedi ile kullanılacak azami fon tutarına yer verilmesi gerektiğine ve söz konusu yönetim kurulu kararının Kurulun özel durum açıklamalarına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde kamuya açıklanmasına karar verildi.

SPK'dan yapılan açıklamaya göre geri alınan payların, geri alındığı tarihten itibaren 30 günlük süre boyunca satılamamasına ve 30 günlük sürenin hesaplanmasında “ilk giren ilk çıkar” yönteminin uygulanmasına karar verildi.

Ülker ve Yünsa sorusu

 

Borsada yeni bir endeks oluşturuluyor

 

Borsada yönü değiştirecek önlemler paketi

 

Bugüne bu tedbirlerle başlıyoruz

 

Günün önemli şirket haberleri 15/02/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)