E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBütçe 118,6 milyar TL açık verdi---

Bütçe 118,6 milyar TL açık verdi

Bütçe 118,6 milyar TL açık verdi
16 Ocak 2023 - 11:17 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2022 yılı aralık ayı merkezi yönetim bütçe gerçekleşmeleri verilerini açıkladı. Aralıkta merkezi yönetim bütçe açığı 118,6 milyar TL oldu

2022 yılı aralık ayında merkezi yönetim bütçe giderleri 373,8 milyar TL, bütçe gelirleri 255,2 milyar TL ve bütçe açığı 118,6 milyar TL oldu. Aynı ayda faiz dışı bütçe giderleri 355,6 milyar TL ve faiz dışı açık ise 100,4 milyar TL olarak gerçekleşti.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Nebati: Borsa İstanbul dolar bazında en yüksek getiriyi sağladı

 

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu azaldı

 

Ücretli çalışan sayısı arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ16 Ocak 2023 11:51

    BİZİM MUHALEFET PARTİLERİ VE İKTİDAR PARTİLERİ BOL KESEDEN ATIYORLAR TUTUYORLAR DAĞITIYORLAR DOĞRUYORLAR KESİYORLAR BU PARANIN SUYU NEREDEN GELİYOR SEÇİMLERDEN SONR BUNLARI BİZE SOKACAKLAR BİZDEN ÇIKARTACAKLAR ZAMLAR İLE.

  • Mucise Reis : )16 Ocak 2023 17:19

    Sayıştay denetimleri belediye denetimleri gerçekleştiğinde çokda rahat karşılanır merak etme. Gürcistana giden kanka anlatıyor.  otomobiller orada  15 bin usd felan. bizde milyonlara geliyor aynı otolar. Yani çok güzel vergiler toplanıyor. çok iyi yakıt ötv kdv vb mtv otobanlar yollar gelirler toplanıyor. Harcayanlar malesef denetimsiz harcıyor. Kim gelirse gelsin denetim olursa bu toplanan vergiler bile düşer. O bakımdan bütçe açıksa sebebi, denetimsiz işlerdir. yokda bu ülke kayıtlı ekonomi ve kayıtlı denetim sistemi ile kısa sürede çok fazla ilerleme kaydeder. hiç merak etme o bakımdan.parti değil bizlerin devlet sistemlerini kaliteleştirmemiz lazım milletçe. kişiler önemsiz.

  • Mucise Reis : )16 Ocak 2023 11:39

    liralaşma liralaşma... yani ? Tl bastım bol bol... eeee heryer Tl olacak kimi korkorumalıda uyusun, diğer bankada tl faiz gelir ile uyusun.... eee sonnu ne olacak ? bu TL ler 1- nasıl merkez kassına girecek yenıden ? 2- tl ler nerede kimlerin ellerinde yakılacak ?  sonuç : şimdi Tl kazanan bir ağır abimiz, ablamız gidip arsa alacak, ev alacak ne oldu ? fiyatlar tavana çıkacak, kiralar dail peşinden sürükleyecek... TL iç tüketime gidince iç tüketimin % kaçı ? ithal olmayan ürün ve ithal olmayan hammadde ? yani her yol = ithalata dolaylı yüklenme olacak. Cari açık artışa devam edecek. Ta kiii ithal alınan ürünlerin hammadde ve fabrika üretimleri tamamen yerli yapılana kadar. 1 üniversite tarım ilaçlarını yerli hammadde ile üretsin mesela... 1 üniversite yerli malu frefabrik hammadeler ağaç,taş vb ev hapsın tek katlı... 1 üniversite yerli tohum..1 üniversite ithal edilen x ürünün yerli hammaddeleşmesinde görev alsın... yaa universiteler kpss ye adam mı yetiştiriyor ? 

  • Mucise Reis : )16 Ocak 2023 19:29

    Çatlamaya devam et :D  ... Ebabil kuşları isimsiz uçar : )) kartallar göklerde tek başına :D karga sürüsünden farkınız yok :D eğlendiriyorsunuz beni ...

  • xyz16 Ocak 2023 18:35

    Beynin yanmis kasnak bos donuyor