E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin ABD'yi nadir metallerle vurmaya hazır---

Çin ABD'yi nadir metallerle vurmaya hazır

Çin ABD'yi nadir metallerle vurmaya hazır
29 Mayıs 2019 - 09:02 borsagundem.com

Çin Devlet Başkanı Şi'nin geçen hafta bir nadir metal tesisini ziyaretinin amacı Global Times'ın haberiyle ortaya çıktı. Çin, ABD ekonomisine misillemeyi nadir metallerle yapacak

Çin’de Devlet Planlama Ajansı’ndan işaretleri de içeren bir medya raporuna göre, Pekin’in Washington’la devam eden ticaret savaşında 'nadir elementler' üstünlüğünü kullanacağı belirtildi.

Çin Komunist Partisi’nin amiral gemisi People’s Daily’de Çarşamba günü yer alan baş makalede, Çin’in niyeti üzerine tarihsel önemi olan bir dil kullanılarak, “ ABD Çin’in ticaret savaşında kapasitesini hafife almamalıdır” denildi.

Gazetede yer alan yorumda, "seni uyarmadığımı söyleme" anlamında gelen nadir kullanılan bir deyime yer verildi. Bu spesifik söylem gazetede daha önce Çin’in 1962 yılında Hindistan ile savaşmasından önce kullanılmıştı. Nisan ayında ise Çin Komunist Partisine bağlı olan Global Times gazetesinde ,“Çin’in diplomatik diline aşina olanlar bu sözcüğün ne anlama geldiğini çok iyi bilirler” denmişti. Bu sözcük aynı zamanda 1979 yılında Çin'in Vietnam ile ilişkileri kopmadan önce de kullanılmıştı.

People’s Daily Çin’in "Ticaret savaşında misilleme olarak nadir elementlerin kullanılıp kullanılmayacağını söylemek zor değil"  dedi.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’ndan bir yetkili CCTV’ye yaptığı açıklamada "Çin'in gelişimini bastırmak isteyenler, ihraç edilen nadir elementlerle neler yapıldığını gördüklerinde mutlu olmayacaklar dedi. (BloombergHT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz29 Mayıs 2019 12:04

    çinliler amerikalıları SUŞİ dadında yiyecekler.

  • Özer29 Mayıs 2019 11:35

    Yankiler ticaret savaşını kaybeder, yakın zamanda dolar da kalmayacak

  • Mehmet29 Mayıs 2019 10:25

    10.000 yıllık çinli bilgeliğine karşı yanki zorbalığı. kim kazanır dersiniz?

  • expert29 Mayıs 2019 11:53

    1-10000 yıllık çin bu çin değil,2-abd nin elindeki bu güç dunyanın başka hangi ülkesinde olsaydı daha vahşi bir dünya olurdu ,3-bu kullandıgın internet bile abd sayesinde