E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de ithalat ve ihracat geriledi---

Çin'de ithalat ve ihracat geriledi

Çin'de ithalat ve ihracat geriledi
15 Şubat 2016 - 07:04 borsagundem.com

Çin'de ihracat ve ithalat Ocak ayında dolar bazında rakamlarla sırasıyla yüzde 11.2 ve yüzde 18.8 düştü

Çin'de ihracat Ocak ayında düştü, ancak ithalattaki düşüşün bu kaybı aşması sonucu dış ticaret fazlası, dünyanın en büyük ticaret hacmine sahip ülkesinde, rekor seviyeye ulaştı.

İhracat Ocak ayında dolar bazında rakamlarla, Aralık ayındaki yüzde 1.4'lük düşüşün ardından, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 11.2 geriledi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre ihracatın yüzde 1.8 düşmesi bekleniyordu. İthalat söz konsuu dönemde yüzde 18.8 geriledi ve düşüşünü 15'nci aya taşıdı. Bunun sonucu dış tcaret fazlası 63.3 milyar dolar ile rekor seviyeye çıktı.

İhracattaki kayıp, yuanda Ağustos ayından bu yana görülen düşüşün Çinli firmaların rekabet gücünde henüz süregelen bir artışa neden olmadığını işaret ediyor. Çin'in ihracatve ithalatındaki düşüş dış ticarette süregelen azalmaya ilişkin endişeleri artırıyor, ancak rakamlar, Çin'in bir hafta süren Yeni Yıl tatilinin zamanlaması ve Hong Kong ile ticaretteki volatiliteden etkilenmiş olabilir.

Sydney'de AMP Capital fon yöneticisi Shane Oliver, "Bu rakamlar görünürde Çin ekonomisi için olumsuz," dedi ve "Ancak Çin'in ekonomik verileri, Ocak ayı civarında, yeni yıl tatilinin zamanlamasındaki oynaklık dolayısıyla geleneksel olarak çok volatil seyrediyor ve aynı zamanda, Aralık ayındaki verileri büyüten gizli sermaye çıkışları ve olası fazla faturalamanın düzeltmelerini de yansıtıyor olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)