E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCipollone, faiz indirimi için Haziran ayını işaret etti---

Cipollone, faiz indirimi için Haziran ayını işaret etti

Cipollone, faiz indirimi için Haziran ayını işaret etti
27 Mayıs 2024 - 06:52 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Piero Cipollone, faiz indirimi ile ilgili konuştu. Cipollone, ''"Bir sonraki ECB toplantısında faizleri düşürmek için ilk hamleyi bekliyorum'' dedi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Piero Cipollone, Haziran ayında bir faiz indirimi için doğru zaman olduğunu söyledi.

Il Sole 24 Ore gazetesi tarafından düzenlenen Ekonomi Festivali etkinliğinde konuşan Cipollone, "Bir sonraki ECB toplantısında faizleri düşürmek için ilk hamleyi bekliyorum, daha sonrasını tartışmamız gerekecek, göreceğiz, verilere bağlı olacağız. Son veriler bu yönde ilerliyor ve para politikamızın kısıtlayıcı duruşunu azaltabileceğimize dair kesinliğimizi güçlendiriyor" dedi.

''ŞÜPHE DUYANLARIN BİLE İKNA OLDUĞUNA İNANIYORUM''

Cipollone'nin açıklamaları, İtalya Merkez Bankası Başkanı Panetta'nın Cumartesi günü Stresa'da düzenlenen Yedi Grup Maliye Bakanları ve Merkez Bankacıları toplantısı çerçevesinde yaptığı ve 6 Haziran'daki toplantıda para politikasında bir değişiklik yapılması için koşulların mevcut olduğunu söylediği yorumlarını yineledi.

Panetta, "Toplantıdan toplantıya karar verme mantığımız var, ancak fikir birliğinin genişlediğine ve daha fazla şüphe duyanların bile bir indirim konusunda anlaşmaya vardığına inanıyorum"dedi.

ECB: Finansal piyasalar olumsuz şoklara karşı kırılgan olmayı sürdürüyor

 

ECB üyesi Holzmann: Faiz kararında Fed'in etkisi olacak

 

Lane: ECB'nin Haziran'da faiz indirimine gitme ihtimali güçlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)