E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde---

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde
25 Ocak 2020 - 15:50 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul programını iptal etti, incelemelerde bulunmak üzere Elazığ ve Malatya'ya gitti. Cenaze törenine katıldı, yaralıları ziyaret etti, yetkililerden bilgil aldı.

Deprem sonrası incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Paşa Mahallesinde incelemelerde bulundu. Erdoğan, incelemelerinin ardından bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İlk etapta İçişleri, Sağlık Bakanı ve Çevre Bakanı geldi. Çok sayıda insanımızı enkaz altından çıkarmış bulunuyoruz. 22 kaybımız, bini aşkın da yaralımız var. Devletimiz tüm imkanlarını tüm kurumlarıyla kullanmayı sürdürecek. Ama yaralı ama canlı, insanımıza ulaşmanın gayreti içerisindeyiz. Bir şeyi burada hatırlatmam lazım. Bazıları fırsat kollar böyle zamanlarda. Devletimizin herhangi bir ihtiyacı yok. Birileri illa bir yardım yapacaksa bunun kurumu bellidir, AFAD'la, Kızılay'la bunlar yapılır. Bu fırsatçılara asla taviz verilmesin" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Erdoğan, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitiren Ayşegül Civelek ile oğlu Muhammet Salih Civelek'in cenaze törenine katıldı. Erdoğan, cenaze törenine katılmak için Mevlana Camisine geçti. Erdoğan, burada Civelek ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazın ardından Erdoğan, "Rabbim mekanlarını cennet eylesin, cennetinde bizleri buluştursun." ifadesini kullandı.

Bu tür afetlerin büyük bir imtihan olduğuna işaret eden Erdoğan, "Böyle bir imtihanı milletçe biz hep sabırla eda etmiş bir milletiz. Bu konuda Müslüman olmanın, bu noktada teslimiyetin hep en güzel örneklerini vermişiz." diye konuştu.

Daha önce, Bingöl, Van, Simav, Düzce, Sakarya ve Bolu gibi depremlerin yaşandığını anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Geçmişten bu yana birçok depremler yaşadık ama bu millet bütün bu depremlerde sabırla bunları aşmasını bildi, başardı. Şimdi yine bir imtihandayız. Elaziz, malum Erzincan'la komşu ve Erzincan'da da ne tür depremler yaşadığımızı hep biliyorsunuz. Şunu özellikle ifade etmek isterim; biz hakkında surenin de bulunduğu bu deprem olayları hakkında teslimiyetin en güzelini hep verdik, veriyoruz. Şimdi de böyle bir imtihanla karşı karşıyayız. Az önce Diyanet İşleri Başkanımız bunu kıyametin adeta bir tefsiri olarak, yani insanın ölümünün bir küçük kıyamet olduğunu bilenlerdeniz ve bunu böylece yaşadık."

"Bu kardeşlerimiz, inanıyorum ki Rabbimin cennet müjdesine kavuşanlardan." ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Sabi, zaten o günahsız. Anne hakeza öyle. Biz devlet olarak, millet olarak elimizden geleni sonuna kadar inşallah yapıyoruz, yapacağız. Bütün bu enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek ve bunun yanında da tabii ki bu enkazları kaldırarak, bir diğer taraftan da inşallah gerek köylerde gerek mahallelerdeki bu yıkımların yerine de süratle TOKİ olarak hemen adımlarımızı atıp, yapılması gerekenleri yapacak ve kimseyi de aç, açıkta inşallah bırakmayacağız. Ben sizden şunu rica ediyorum; hiç dedikodulara kulak asmayın. Kimsenin olumsuz, menfi propagandalarına kulak asmayın. Bilin ki bizler sizlerin hizmetkarıyız ve bu millete hizmet etmenin ne denli ecri büyük bir şeref olduğunu bilenlerdeniz."

Erdoğan, konuşmasının sonunda vefat eden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek, ruhlarına Fatiha okunmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra, beraberindekilerle tabuta omuz verdi.

Cenazede TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da hazır bulundu.

YARALILARI ZİYARET ETTİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'daki depremde yaralananları hastanede ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6,8 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Elazığ'da arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki incelemelerinin ardından, beraberinde TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine geçti.

Yetkililerden bilgi alan Erdoğan, daha sonra tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Recep Tayyip Erdoğan, hastane çıkışında kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MALATYA'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'daki deprem bölgesini ziyaretinin ardından Malatya'ya geçti. Erdoğan, Doğanyol'da öğretmenevinde bulunan depremzedelerle biraraya geldi. Erdoğan çıkışta yaptığı açıklamada, " Zemin etütlerinden sonra inşaatları yapacağız, adımlarımızı süratle atacağız. Görünen bir gerçek var ki zemin etütleri noktasında kesinlikle arkadaşlarımız çalışmalarını yapacaklar. Zemin etütünden sonra inşaat çalışmaları nerede yapılacaksa bu konutları orada yapacağız." dedi.

Erdoğan, "Gerek burada gerek Elazığ'daki ilçelerimizde ağır kayıplarımız oldu. Allah kayıplarımıza rahmet eylesin ve tüm yakınlarına şahsım ve milletim adına sabırlar diliyorum. Arkadaşlarımız adına sabır diliyorum. Elazığ'daki deprem bölgesine ulaştık. Şimdi de sizlerle Doğanyol'da sizlerle beraberiz. 4 kaybımız var. Toplama baktığımız zaman bini aşkın yaralımız var. Yaralılarımızı hastanede ziyaret ettik. Onlara Allah'tan şifalar diliyorum. En kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar. Kaza da kader de imanımızın gereğidir. Bu inançla yaşamımızı farklı kılan adımları atıyoruz. Az önce 5.1 kuvvetinde artçı depremi yaşadık. Demek ki artçı depremler devam ediyor. Yıkılan yerlerle bakanlığımız zemin etütlerini süratle yaptırarak vatandaşlarımızı buradaki çadırlardan kurtarıp kalıcı konutlarına alacağız. Bütün proje çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yapacak ve kısa zamanda bitirerek sahiplerine teslim edilecek." ifadelerini kullandı.

AFAD'dan yardım çağrısı

Elazığ'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Beni duygulandıran vatandaşlarımızın yaraları sarma çabası

Merkel'den Erdoğan'a taziye mesajı: Acı ve üzüntü duydum

'Azize' enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kusura bakma26 Ocak 2020 10:50

    Kusura bakmayın ne bu evleri ben yaptım, ne de izin veren, denetleyen benim. Benden vergi, para birşey kesmeyin. Bizim millette kriz yönetimi, acil durum mantığı yoktur gaza gelir, duygusal davranır. Gaza gelmeyeceğim. Kim suçluysa o hapse girsin, zararı müteahhitten, izin veren görevlilerden, sahte işlere imza atan mühendisten, mimardan alın. Bu kaçıncı deprem, kaçıncı felaket cakcuk hep aynı hikaye. Bedeli de alakasız tüm vatandaşa kes ama suçluya dokunma yeter be, benden kestiğin her kuruş haram olsun.

  • eee26 Ocak 2020 10:48

    insan sormazmı 1999 yılından beri toplanan deprem paraları kesintileri nerede hangi deprem çalışmaları ve depreme karşı güçlendirilme için kullanıldı diye? merak ediyorum. o paralarla bedava bina testleri ypaılıp devlet ucuz kredi verdirip kolon güöçlendirmesi yapılmalı. Allah göstermesin bu binaların yıkılması ve enkaz ve kurtarma çalışmaları çok çok çok fazla masraf olarak devlete yansıyor. bence en ucuzu, evleri kolonları denetleyeylım. ek kolon yaptıralım.güölendirelim o evleri. o ev yıkıldımı 100 katı masrafla enkazı kalkıyor, çok daha masraflarla devlete yuk oluyor. herşeyden onemlısı insan yaşam kaybı olmasın. ki o ev tam yıkılmasada, evsiz kalan kişiler gene daha buyuk yuk olarak çardırlarda, evsiz, eşyasız, perişen devlete yuk oluyor. devlet için deprem oldumu yuk doğuyor. ama en ucuzu, depremden önce KALİTELİ BİNAYA DÖNÜŞ. Kaliteli yapıların inşası ve iyileştirilmiş kolonlu binalardır. elazığ ders olsuun. Allah milletimizin yardımcısı olsun. 

  • Kerim26 Ocak 2020 05:46

    Hepimiz birbirimizi biliriz hepimizin kabahati cok.ev alip satarken bina saglam mi konteolleri yapilmis mi diye bakan var mi

  • Vatan sever 26 Ocak 2020 04:20

    Deprem yardımı toplanıyor kısa mesajla 10 TL umarım toplanan yardım paraları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gaziler için toplanan paraların akibeti gibi olmasında

  • Pelin26 Ocak 2020 00:43

    Türk'üm doğruyum çalışkanım. Yeniden yaparız yeter ki Türk'ün ası varolsun

  • İstatistikler26 Ocak 2020 10:36

    Evet dünyanın en çalışkan ve doğru milletiyiz haklısın

  • ...26 Ocak 2020 00:08

    Seçim  öncesi imar affı gelmeli. Geçen seöimlerde imar affından yayalanamayan yad akaçak yapılaşma yapan kişiler olabilir... Devlet kasasıanda kaynak girmiş olur. Malum nakit para ... o para ilede depremde enkaz kaldırır, devlet masraflarını karşılarız. 

  • İsveç liyim26 Ocak 2020 10:39

    Evet özellikle de ormanı yakan, ağaçları kesenlere, yüksek yıldızlı otel sahiplerine, hazine arazilerini işgal edenlere, UNICEF korumasındaki tarihi yapıları bozanlara af gelmeli. Deprem katil değildir,insan katildir

  • Misafir25 Ocak 2020 22:56

    O adımları deprem gelmeden önce atmanız gerekiyor, atılmalı ki can kaybı yaşanmasın,

  • Habilik gu26 Ocak 2020 10:44

    Cübbeliye göre İzmirde zina yokmuş demek ki. Bunlara din adamı diyorsunuz ya Allah sizin gibi tüccarlara akıl fikir samimi inanç nasip etsin. İktidara oy verenler günahsızdır Cübbeli gibi devletten beslenenler göre

  • Misafir26 Ocak 2020 10:10

    Mantık rumuzlu mantıksız, ben oturduğum yerde gazel okumuyorum, söylemek istediğim gayet açık ancak senin algılaman kıtsa ne diyebilirim ki

  • mantık26 Ocak 2020 03:58

    Oturduğun yerden gazel okuma!  İzmir aynı şekilde sallansa yarısı gider!  Çürümüş miadı dolmuş binalarla dolu!  Yeni bina ise sağlam bina demek değil!   Japonlar gibi 50 metre kare de çelik ve son derece pahalı yapılarda oturmaya  razı olacaksın öncelikle.

  • Yavuz Erdem 25 Ocak 2020 21:57

    Kentsel dönüşüme aciliyet verilmeli

  • Faruk25 Ocak 2020 20:46

    Deprem seferberlik başkanlığı kurulmalı

  • AHMET ÖZBİR25 Ocak 2020 20:33

    REİS'im Rabbim seni başımızdan eksik etmesin. Zelzele büyük afet, Allahım bizi affet, beterinden muhazafa eyle. Devletimiz tam kadro Zelzele Bölgesindeydi. Hizmet ehli, vatana, vatandaşa sevdalı yiğitler iktidarda oldukça bize korku yok bu alemde. Ölenlere Rabbimden rahmet diliyor, yaralılara geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum.

  • 3126 Ocak 2020 16:23

    Ahmet ara verip buraya yoruma gelmiş. Reisli, millili, hizmetli, bol dualı yorumlar yapmış.

  • Bravo sana25 Ocak 2020 23:45

    21 nci asırdayız, asırlardır depremler oluyor, akıllı insanlar akıllı binalar inşaa ediyor. Bizde ise depermde binalar çöküyor ve altında insanlar kalarak can veriyor, utanılacak bu tablodan sen reisinle övünüyorsun, ne kadar övünsen azdır...

  • Afetzede25 Ocak 2020 23:13

    Bu olaydan da rant ve çıkar devşiriyorsun ya, reisinin orda olması bir lütuf mu? Cumhurbaşkanı olarak orda olması kadar doğal olmayan ne var? Keşke bu hizmet ehli insanlar bilim adamlarına kulak verip önceden tedbir alsalardı da o binalar yıkılmasa ve o insanlar ölmeseydi.

  • Depremzede25 Ocak 2020 19:37

    BEN AK PARTİLİ DEĞİLİM LAKİN CUMHURBAŞKANI DAHİ HÜKÜMET TAM KADRO ELAZIĞDAYDI HATTA BİZİM AKRABALAR BİLE GELMEDEN DEVLET ERKANI ELAZIĞDAYDI LAKİN MUHALEFETTEN HİÇ KİMSENİN OLMAMAYIŞI BİZİ ZİYADESİYLE ÜZDÜ BOŞUNA DEMEMİŞLER BİR MUSUBET BİN NESİHATTAN İYİDİR DİYE

  • ee26 Ocak 2020 00:18

    o paralar milletin parası. giden uçakda milletin. helikopterde milletin. orda çalışanda milletin memuru. biz ödüyoruz maaşlarını, biz ödüyoruz. biz veriyoruz. kızlayda bizim, afadda bizim. ordu personelide bizim. biz veriyoruz hepsi bizim. Bugünler için devletimizin imkanlarını kullananlar en iyi biçimde kullanmalı. devlet araçları gitmeli heryere ulaşmalı. her siyasi partiye uçak mı verecez? memurmu  verecez? helikopter mi verecez? hizmet için seçilenler, milletin parası ile en iyi hizmeti vermek zorunda. gitmese idi ayıplar kınardı bu millet. ne istedilerde vergi olarak vermedi bu millet? her siyasi partiyi milletin parası ile taşımak olmaz. Sen ne demek istedin anlamadım. Babasının parası ve uçakları ile gittiler de helal olsun. alkışlarım 5 kat. senin lafına bakıyorum laf değil. 

  • eee26 Ocak 2020 00:12

    özel uçağı olmayan bakan, resmi kurum helikopterleri ile istedikleri saat oraya gidebilirler. Devlet her yere gider isterse... Böyle bir günde siyaset yapmanız trolüğünüzü ortaya çıkartıyor. bir çok belediye ve yiyecek, giyecek, battanye, sıcak çorba vb. orada şuan. A haberden izliyorsan olayları bilmemen normal. Hala köylere çadır gerekli. Sivil halk ve insanlarda o yaraları sarmaya çalışıyor. -15 derecede bekleyenler var. Amacınız nedir bilmiyorum ama Türk milleti gerekli cevabı herdaim verecektir. önce şu yaları saralım. Cenazeler toğra verilmeden  , siyaset yapmak da nebilim...  Allah düşmanına yaşatmasın.

  • Dürüst olun25 Ocak 2020 22:54

    Akp lisi chp lisi mi var kardeşim, burdan ne devşirmeye çalışıyorsun? İstanbul büyükşehir ve chp li tüm ilçe belediyeleri tüm imkanlarıyla elazığ da, ve diğer chp belediyeleri seferber olmuş durumda. tabi yandaş medya yalnızca erdoğan ve akp yi ekranlarda gösterdiği için siz de buna aldanıyorsunuz,

  • Selim25 Ocak 2020 21:06

    Doğuda her belediye akp nin. Chp nin gelmesi bir iki günü bulur geçmiş olsun. Akp devletin her imkanını kullanabiliyor. Chp nin o şansı yok

  • Elazığlı25 Ocak 2020 18:23

    Acımız büyük lakin devletimizin yanımızda olması acımızı bir nebze de olsa hafifletti devletimizin bütün kademelerinden Allah razı olsun dün akşamdan beri canla başla çalışıyorlar

  • Aa25 Ocak 2020 23:34

    Doğru söylersin de sevgili kardeşim, devletin asli görevi enkaz kaldırmaktan çok enkaza mahal vermemek olmalı, bakın japonya ya bizden çok daha şiddetli depremlerle sarsılıyor ancak bizdeki kadar yıkım olmuyor, bu bizim utancımızdır,

  • Kriz yönetimi25 Ocak 2020 18:10

    Belediyeler web sitesinde depremde kimin ne yapacağı nereye gideceği konusunda detaylı harita ve bilgi hazırlayıp linkini kendi bölgesindeki halka atmalı. Belirnen tarihte mutlaka uygulamalı toplanma dağılma yeme içme barınma çadır prefabrik ev okul hastane yapma kurtarma acil müdahale hastane doktor hemşire eczane tv bilgilendirme acil web alternatiif iletişim yönetici organizasyon tanımlı görevlileri ve eğitimleri yapmalı. Ne halk ne de kamu görevlileri belirsiz pozisyonda olmamalı. Halk ve kamu görevlileri gereksiz panik yapmadan önceden ne yapacağını bilerek deprem sonrası işler tıkır tıkır yürümeli. Devletin bu tip işlere özel yetenekli hızlı doğru karar ve organizasyon kabileyetine sahip geniş yetkili tepe kriz yönetim başkanı olmalı. Bu adam bu işleri önceden hangi şehirde kim yetkili olacak ne yapacak organize edip belediye valilik asker vs iş görev yetki karmaşası yaratmamalı.

  • Önlemler25 Ocak 2020 18:06

    - Doğudan batıya riskli fay zonlarında bulunan tüm il ilçe belediyeleri alarm durumuna geçmeli Van İstanbul Bursa Tekirdağ gibi 2- Binalara deprem kimlik belgesi verilmeli. Yeşil sarı kırmızı. Kırmızı kategori riskli binalarda boşaltma işlemi yavaş başlamalı. Bu binalar öncelikli kentsel dönüşüme alınmalı. Sürekli kaldırım yap bozları yerine kaynaklar bu tip yenilemelere ayrılmalı. 3- Acilen riskli şehirlerde toplanma yerleri yeme içme barınma temizlenme gibi gereksinim önlemleri alınmalı. Bu belediyelerde mutlaka özelde deprem ve afet kriz birimi kurulup tam yetkili kriz müdürü atanmalı. Deprem öncesi sıradı ve sonrası işi bu birim yapmalı.