E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu da TÜSİAD'a rest çekti---

Davutoğlu da TÜSİAD'a rest çekti

Davutoğlu da TÜSİAD'a rest çekti
31 Aralık 2014 - 14:03 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu 22 Ocak'taki TÜSİAD Genel Kurulu'na katılmayacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, TÜSİAD Genel Kurulu’na katılmama kararı aldığı bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, göreve gelir gelmez, ilk görüşmelerinden birini, gelen talep üzerine TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptı. Görüşmede, hükümet-sivil toplum ilişkilerinin nasıl olması gerektiği konusunda görüş alış verişinde bulunulduğu belirtildi.

Kaynaklar, AK Parti hükümetlerinin, 12 yıllık iktidar döneminde iş dünyasına yakın önem verdiğini belirterek, Türk sanayicisinin, bu dönemde, AK Parti hükümetlerinin tüm dünyada takdir gören politikaları sayesinde, ticaret alanında, ekonomide başarılara imza attığına işaret etti.

“TÜSİAD Başkanı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar, yeni Türkiye'yi anlamakta zorluklar yaşadığını ortaya koydu” değerlendirmesinde bulunan yetkililer, şu değerlendirmeyi yaptılar:

 “Hala eski Türkiye akışkanlıklarıyla hareket edildiğini görüyoruz. 12 yıl boyunca içeriden ve dışarıdan birçok vesayet odağıyla mücadele edildi. Artık hukuk devletinin kuralları ve demokratik süreçler, halktan meşruiyetini alan iktidarın yetki kullanması üzerine kurulu bir süreç var. Ancak TÜSİAD hala eski alışkanlıklarını terk edemiyor. Bütün diyalog süreci ve her türlü iletişim kanallarının açık olmasına rağmen dışarıdan verilen mesajlarla Türkiye’de siyasi süreçlerin nasıl yürümesi gerektiğine dair görüşlerini dikte etmeye çalışıyor.” 

İş dünyası örgütünün, yürüyen hukuki süreci etkileyecek kanaatler beyan etmesinin de kabul edilemeyeceğinin altını çizen yetkililer, "Kaldı ki bu örgütün bazı üyelerinin başta Gezi Olayları olmak üzere gerektiğinde nasıl hukuk dışı yöntemlerle ülkede siyasete şekil vermeye, siyaset mühendisliği yapmaya çalıştığını onlarca kez gördük" ifadesini kullandı.

Yetkililer, Davutoğlu’nun da bu çerçevede daha önce katılım yönünde kanaati olmasına rağmen TÜSİAD Genel Kurulu'na katılmama kararı aldığını ifade ederek, “Anlaşılması gereken husus, TÜSİAD’ın kimi muhatap aldığı değil kimin TÜSİAD’ı muhatap aldığıdır” değerlendirmesini yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söz31 Aralık 2014 22:17

    Mehmet'e... Uçuruma mı?

  • mehmet31 Aralık 2014 20:59

    tek çare,kılıçtaroğlu cumhurbaşkanı olsun,bahçeli başbakan.görün siz türkiye nasıl uçuyor!

  • Tüsiad31 Aralık 2014 20:43

    Diyorki muhatabım başbakan Davutoğlu,fakat Davutoğlu reddediyor ve kızıyor herhalde ben Başbakan değilim mi demek istiyor,farzet cb.Ekmel bey olsaydı ,Davutoğlu yine hayır mı derdi .çok şaşırtıcı..

  • neden yanlış31 Aralık 2014 19:11

    demokrasi koyunların çok olduğu yerde çobanları başa getirir! neden aynı oyuna sarılıp medet umuyoruz ki! zekası kıt olanla dahi olanın oyu eşit değil mi! gerçeği birbirimize bile itiraf edemiyoruz !

  • çakim benim31 Aralık 2014 18:38

    tüsiadda üretim yapan bir yığın şirket var sizin yandaşlar ise yanlızca devlet ihalesi ve beton yığınları yapıyor. iyi ki tusiad var. fed paraları çekince görürüm sizi. kamuya daha ne kadar adam alabileceksin. beton şişti. tarım azaldı. mevsimlik işçi de azalacak, sanayi zaten yok. bunca nüfus ne iş yapacak boş alan kahramanları. duyanda marsa yerleştiler sanır. ne üretir bu ülke?

  • briffa31 Aralık 2014 18:24

    Adam demişki parlamenter sisteme göre muhatabımız başbakan,cb başkanı küsmüş sonra başbakana sende gitme demiş,işte demokrasiden anlamamız gereken durum bu,ya benim.dediğim olacak ötesi yok,sonrada millet böyle istedi diyecek ,bide şu %40 i millet diye genelleme yapmıyorlarmi iğrenç bi.durum

  • Kaçan Grup31 Aralık 2014 17:57

    Herkes susacak, sadece Tayyip Erdoğan istediği kadar konuşabilir birazda Davutoğlu. Geri kalan herkes susacak demokrasi budur.

  • exper31 Aralık 2014 17:33

    Yapıcı, birleştirici bir lider çıkmayacak mı, çocuklar gibi hepsi küsüyor. Devlet yönetimi olgunluk, saygı ve hoşgörü ister, ama nerede öyle yönetici?

  • AD31 Aralık 2014 17:28

    SAYIN BAŞBAKAN HİÇ SAMİMİ DEĞİL.TUSİAD DEDİĞİN VERGİ REKORTMENLERİNİ,EN BÜYÜK İSTİHDAMI... BARINDIRAN KURULUŞLARDIR.AMA ÖYLE ANLAŞILIYOR Kİ İŞ DEĞİL LAF GEREK .

  • mali31 Aralık 2014 16:59

    Kim tutar seni aşkım baz gaza.

  • çakır31 Aralık 2014 15:33

    Tusiad parti kursun chp yöneticileri başarısızlığını teyit etmeye ne gerek kur partini haluk bey

  • hasan31 Aralık 2014 15:23

    çok komik... hiç güleceğim yok tu Allah ta seni güldürsün başbakan...şu aralar çok ihtiyacın var...

  • ersan31 Aralık 2014 14:43

    gerginlik iyi değil,borsalar üzerinde olumsuz etki yapar.