E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoğalgaz üretiminde yeni rekor---

Doğalgaz üretiminde yeni rekor

Doğalgaz üretiminde yeni rekor
24 Mayıs 2024 - 20:17 borsagundem.com

Bakan Bayraktar, Karadeniz'de gaz üretiminin günlük 5 milyon metreküpe ulaştığını, böylece 2 milyon haneye yetecek gazın buradan üretildiğini dile getirdi ve ekledi: 2028'de hedef tüm hane gaz ihtiyacının yerli üretimle karşılanması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz gerçekleştirilen sondaj çalışmaları kapsamında temmuzda yeni keşif haberi vermeyi umduklarını belirtti.

Bayraktar, TV'de canlı yayında, enerji sektöründeki çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Karadeniz'de arama ve sondaj çalışmalarının sürdüğünü anlatan Bayraktar, doğalgaz üretiminin günlük 5 milyon metreküpe ulaştığını, böylece 2 milyon haneye yetecek gazın buradan üretildiğini dile getirdi.

Bakan Bayraktar, 2025'in ilk çeyreğinde 10 milyon metreküp üretim planladıklarını, yapılan yeni keşifler sayesinde ise 2028'de konutların doğalgaz talebinin hepsinin yerli üretimle karşılanmasını hedeflediklerini ifade etti.

Karadeniz'de saha geliştirme faaliyetlerinin devam ettiğine işaret eden Bayraktar, şöyle devam etti:

"Sakarya Gaz Sahası yaklaşık 10 bin kilometre karelik bir alan. Üretim yaptığımız kısım ise 2 bin 200 kilometre karelik alan. Toplam sahanın yüzde 25'inde keşif yaptık ve üretime döndürdük. Alanın geri kısmında keşif faaliyetleri devam ediyor. Sakarya Gaz Sahası'nı tümüyle tanımaya başladık. Keşifler var, yeni sondajlar yapıyoruz. İnşallah Göktepe-1 ve Göktepe-2'nin olduğu bölgeden bir keşif haberini temmuz ayında milletimize müjde olarak vermeyi düşünüyoruz."

Bayraktar, doğalgazda merkez olmaya yönelik çalışmaların da sürdüğüne dikkati çekerek, yeni kanun kapsamında ülkenin artık doğalgazını sıvılaştırılmış olarak da diğer ülkelere satabileceğini söyledi.

Petrol üretiminde ise Gabar bölgesinde önemli yol katedildiğini vurgulayan Bayraktar, 37 kuyuda, günlük 42 bin 500 varil üretim seviyesine ulaşıldığını açıkladı.

Doğalgaz dağıtımına 17 milyar TL'lik yatırım

 

Silivri’deki doğalgazın ilk ateşi yandı

 

Bakan Bayraktar'dan doğalgaz üretimi açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İsmail güven 27 Mayıs 2024 09:35

    Sayın bakanımız hangi tarikata mensup

  • Kaçkar KAPLANI25 Mayıs 2024 11:07

    Türkiye'de çıkarılan doğal gazın maliyeti an itibarı ile dışardan alınandan çok daha fazla. Yani demem o ki ülke şu anda çıkardığı gazdan kar etmiyor zarar ediyor. Bu gaz yataklarından istikrarlı bir şekilde gaz artar ve rezerv uygun ise ancak 5 yıl sonra ülke olarak gazdan ve petrol yataklarından kara geçebiliyoruz. Bu da demek oluyor ki; Öyle hemen ucuz gaz ve akaryakıt imkanı yok.

  • xyz26 Mayıs 2024 14:15

    Maliyeti sen mi hesapladın?  Hey Allah ım sen bilirsin. Bunlar da neresi ile düşünüp neresi ile konuşur?  Belli de sıfatı insan görünümü. Kaçkar kaplanıymış. Oradan hesap edin zeka fukarası olduğunu,

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM25 Mayıs 2024 10:56

    Benim anlamadığı bizim bu CHP nasıl ATATÜRK ün partisi nin neden böyle proje ve vizyonları olmaz da gider DEM gibi partiler ile ortaklık yapar anlamak mümkün değil.

  • azmi24 Mayıs 2024 20:53

    E o zaman Rusya'dan gaz almayalım. Borcumuzu da bir an önce ödeyelim. Abonelerimize de çok düşük fiyattan doğal gaz verelim...

  • Tufan24 Mayıs 2024 22:11

    Türkiye de 2 milyon hane mi varda doğalgaz almayacaksın? EEE tabi 80 sene laiklik elden gidiyah diye diye ne bir doğalgaz ne bir petrol kuyusu açmayan güruh sağolsun şu zamanda daha yeni yeni başlıyoruz maalesef.