E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDuPont üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı---

DuPont üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı

DuPont üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı
02 Kasım 2016 - 11:52 borsagundem.com

DuPont 2016 yılının üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı

Küresel pazara birinci sınıf, yenilikçi ürünler, malzemeler ve hizmetler sunan DuPont (NYSE: DD) 2016 yılının üçüncü çeyreğine ait GAAP kârını hisse başına 0,01 ABD Doları, hisse başına işletme kârını
ise 0,34 ABD Doları olarak açıkladı. Bir önceki yılın aynı döneminde GAAP ve işletme kârında Hisse başına açıklanan rakamlar sırasıyla 0,14 ve 0,13 ABD Doları olmuştu.

2016 yılının üçüncü çeyreğindeki satışların toplamı, , bir önceki yıla göre yüzde 1 artışla 4,9 milyar ABD Doları olarak gerçekleşti. Satışlardaki yüzde 3’lük hacim artışı yüzde 2’lik kur farkı etkisini dengeledi.

Yılın başından bugüne kadar 1,3 milyar ABD Doları tutarındaki serbest nakit akışı artışı işletme sermayesindeki iyileşmelerin, düşük vergi ödemelerinin, düşük sermaye harcamalarının ve Chemours
nakit çıkışlarının olmayışının bir yansıması oldu.

DuPont yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Ed Breen, “Bu çeyrekte yılın ilk yarısındaki güçlü ivmeyi sürdürdük. Faaliyet alanlarında işletme kârını yüzde 40 oranında arttırdık, işletme marjlarını genişlettik, maliyetleri düşürdük, satış hacimlerini büyüterek serbest nakit akışını iyileştirdik. Stratejik girişimlerle devam eden performans ve ilerlememizin sonucunda, yıllık işletme kârı beklentilerimizi yükseltiyoruz,” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Dow ile gerçekleşecek birleşme için yaptığımız hazırlıklarda da
ilerleme kaydediyoruz. İnovasyonu güçlendiren ve büyümeyi tetiklemek için pazara odaklı yaklaşımımızdan yararlanan bir şirket yapısı tasarlıyoruz. . Ayrıca, maliyet sinerjilerimizi gerçekleştirmek üzere planlarımıza son şeklini verdik. Şirket birleşme işlemlerinin kapanışını mümkün olan en kısa sürede tamamlamak üzere kilit önem taşıyan bölgelerdeki onay mekanizmalarını düzenleyen otoritelerle
yapıcı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Söz konusu otoritelerin kendilerine tahsis edilen sürenin tamamını kullanmaları halinde, birleşmenin 2017 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşmesi beklenecektir.
Planlanan yeniden yapılanmaların ise birleşmenin tamamlanmasını takiben yaklaşık 18 ay sonra oluşturulmasını bekliyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Az200002 Kasım 2016 23:15

    Ben de bir sey duydum bu borsa gündem sahibi hisselere giren insanlardan para istiyormus kabul etmezlerse haklarinda haber yapıyormus.