E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEnflasyondaki yükseliş devam eder---

Enflasyondaki yükseliş devam eder

Enflasyondaki yükseliş devam eder
03 Nisan 2014 - 13:31 borsagundem.com

TCMB Başkanı Erdem Başçı, Haziran ayına kadar enflasyondaki yükselişin devam edebileceğini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, parasal sıkılaştırmanın enflasyon üzerindeki olumlu etkisinin belirli bir gecikmeyle gözlenebileceği değerlendirildiğinde, baz etkisinin de katkısıyla Haziran ayına kadar enflasyondaki yükselişin devam edebileceğinin tahmin edildiğini belirtti.

TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın Londra'da gerçekleştirdiği toplantıda "Ekonomik Görünüm ve Para Politikası' konulu sunum Banka'nın internet sitesinde yayımlandı.

Sıkı para politikası duruşunun, alınan makro ihtiyati önlemlerin ve zayıf seyreden sermaye akımlarının etkisiyle tüketici kredileri büyüme hızının yavaşlamaya devam ettiğini belirten Başçı, parasal sıkılaştırmanın enflasyon üzerindeki olumlu etkisinin belirli bir gecikmeyle gözlenebileceği değerlendirildiğinde, baz etkisinin de katkısıyla haziran ayına kadar enflasyondaki yükselişin devam edebileceğinin tahmin edildiğini kaydetti.

Gelecek dönemde özel kesim nihai yurt içi talep ivme kaybederken, ihracatın büyümeyi destekleyeceğinin beklendiğini aktaran Başçı, 2014 yılında cari işlemler açığında belirgin bir iyileşmenin gözleneceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DOW .S/P ZİRVELERE ULAŞTI DİKKATLİ OLMALI03 Nisan 2014 14:03

    ÖZETLE PARAYI,TASARRUFLARI SAĞLAMA ALMALI,YOKSA DÜNYADA BÜYÜK BİR DALGALANMA GELİYORSA BORSALARDA ÇOK PARA KAYBEDİLEBİLİR.

  • ZOR DÖNEME GİRİLİYOR03 Nisan 2014 13:54

    büyüme düşünce işsizlik de artacaktır,önemli olan ihracata yönelik büyümedir,ama dış pazarlarda durgunluklar kaliteli ürün ihracını düşürecektir,sebze,meyve,hammadde satarak ihracat yükselmez,kaliteli ürünle ihracat artar ama dünya şartları giderek zorlaştığından,işsizlik,döviz gelirli ihracat zor döneme girebilir,şirket karları düşebilir,çindeki gerileme,rusyanın bozulması,avrupa ve abdnin yaşlanması da dünya şartlarını bozacaktır yavaş da olsa.