E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEPDK'dan yeni taslak---

EPDK'dan yeni taslak

EPDK'dan yeni taslak
18 Temmuz 2013 - 09:48 borsagundem.com

EPDK, elektrik dağıtım ve perakende satışına ilişkin hizmet kalitesi yönetmeliğinde değişiklik yapılması için taslak hazırladı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu(EPDK), Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik taslağı hazırladı.
EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, Yönetmeliğin Dayanak bölümünde "Bu Yönetmelik, 20/2/2001 tarihli ve 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 5 inci maddesinin altıncı fıkrasının (c) bendine dayanılarak hazırlanmıştır." ifadesi "Bu Yönetmelik, 20/2/2001 tarihli ve 4628 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 5 inci maddesinin altıncı fıkrasının (c) bendine ve 30/3/2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 17 nci maddesinin sekizinci fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır." şeklinde değiştirilecek.
Yönetmelikteki 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu şeklinde yeniden belirlenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı18 Temmuz 2013 12:42

    Şu elektrik piyasası bir türlü oturmadı. Şu teknoloji çağında hiç yaratıcı çözümler yok. Normalde her elektrik saati basit bir bilgisayar ile entegre olabilir. En ucuz kim satıyor ise ondan elektrik alınır. Artık enerji özellikle elektrik para yerine geçen bir şey. Elle tutulamaması, stok tutulamaması ve isteyenin Enerji Lisans alıp üretilebilmesi ile mevcut uyduruk paradan çok daha sağlam bir şey. Para biriktirmek isteyen enerji hissesi alsın.