E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEsenyurt'ta büyük uyuşturucu operasyonu---

Esenyurt'ta büyük uyuşturucu operasyonu

Esenyurt'ta büyük uyuşturucu operasyonu
19 Mayıs 2014 - 15:17 borsagundem.com

İstanbul Esenyurt'ta bin polisin katıldığı helikopter destekli büyük bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süre önce Esenyurt'ta okul önlerinde uyuşturucu satan bir şebekeye yönelik çalışma başlattı. Çocuk Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışmalarda uyuşturucu satıcılarının bazı mahallerde yoğunlaştığı belirlendi. Takip çalışmaları geçtiğimiz hafta tamamlandı. Belirlenen adreslere geçtiğimiz Çarşamba günü operasyon düzenlendi. Yaklaşık bin polisin katıldığı operasyona Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Çevik Şube Müdürlüğü ve Havacılık Şube Müdürlüğü de destek verdi. Mahalledeki bazı ailelerin çadırlarda kalması nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, yolları iş makineleriyle kapattı. Helikopterle de operasyon bölgesi an be an izlendi. Adreslerde ve açık alanda aramalar neticesinde 992 gram bonzai, 17 gram eroin ve 150 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Uyuşturucu satışından ele geçirildiği değerlendirilen 12 bin 500 TL paraya da el konuldu. Operasyonda 20'si kadın ve çocuk olan 30 kişi gözaltına alındı. 

OPERASYON FİLM SAHNELERİNİ ARATMADI 

Film sahnelerini aratmayan operasyon anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde polisin baskın yapılacak bölgeye gidişi ve kaçmaya çalışan bazı şüphelileri sokak ortasında gözaltına alması yer alıyor. Özel Harekat ekiplerinin bir adrese girmesi ve bir evin terasındaki şüphelilerin gözaltına alınışı da helikopter kameralarına yansıyor. Adreslerde yapılar aramalar ve uyuşturucu bulunma anları, emniyetin paylaştığı görüntüler arasında bulunuyor. Aramalarda polisin, çevreye atılan uyuşturucuları bulması ve uyuşturucu satışından kazanıldığı değerlendirilen paraları ele bulması da polis kameralarına yansıyor. Öte yandan polisin iş makineleriyle yolu kapatması ve baskın yapılan mahalledeki çöplerin aranması da görünler arasında yer alıyor. 

6 ÇOCUK KORUMAYA ALINDI 

Yapılan Operasyonda gözaltına alınan bazı şüphelilerin çocukları koruma altına alındı. Suça karıştıkları belirtilen ailelere ait 6 çocuğun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na teslim edildiği ifade edildi. Öte yandan gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 3'ü 18 yaşından küçük, 16 kişi tutuklandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)