E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarEthereum rekor yükseliş için gün sayıyor---

Ethereum rekor yükseliş için gün sayıyor

Ethereum rekor yükseliş için gün sayıyor
29 Mayıs 2024 - 14:08 borsagundem.com

Uzmanlar, yeni ETF’lerin Ethereum’da yeni bir boğa koşusunu tetikleyeceğini öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasası hareketli günler geçiriyor. Spot Bitcoin ETF’lerinin ardından Ethereum ETF’lerinin de onaylanma aşamasında olması, yeni bir boğa koşusunun habercisi olarak kabul ediliyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, SynFutures CEO'su ve kripto uzmanı Rachel Lin, yeni ETF'lerin büyük bir boğa koşusunu tetiklemesiyle birlikte Ethereum’un bu döngüde yüzde 500 oranında artabileceğini öne sürüyor.

Yoğun sermaye akışı beklentisi

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Lin, geçen hafta spot Ethereum ETF'lerine ilişkin olumlu kararın, kripto para piyasasının en hacimli ikinci parasında fiyat yükselişini başlatacağını belirtiyor.

Fonun Perşembe günü onaylanmasının ardından yayınlanan yoruma göre Lin, Ethereum'un bu döngüde 15.000 ila 22.500 dolar arasına ulaşmasını bekliyor. Yukarı yönlü bu tahmin, Ethereum’un 3.890 dolar civarındaki mevcut fiyat seviyelerinden yüzde 503'lük bir artışa işaret ediyor.

Lin, “Ethereum ETF onayı, Ethereum ve tüm ekosistem için en önemli yükseliş olaylarından biri” diye yazıyor ve şunları ekliyor: “Ethereum ETF’leri, ilk haftalarda ve aylarda Bitcoin kadar ilgi görmese bile, yine de büyük ihtimalle ilgi çekecek. Uzun vadede, şaşırtıcı derecede büyük miktarda sermaye girişi muhtemel gözüküyor.”

Bitcoin’in rakibi

Lin’in tezini destekleyen birkaç neden bulunuyor ama genel olarak Ethereum'un Bitcoin'e karşı zorlu bir rakip olması bu nedenlerin başında geliyor.

Birincisi, Ethereum ‘stake etme’ yoluyla yıllık getiri sunuyor ve bu bakımdan sadece bir değer saklama aracından daha fazla anlamlar ifade ediyor. Ethereum blok zinciri, DeFi ve NFT'ler gibi teknolojilere maruz kalıyor ve bu durum ona Bitcoin'den daha fazla işlevsellik sunuyor. Lin, “Bitcoin, kripto ETF'lerinin Dow Jones'u haline gelebilir, Ethereum ise Nasdaq'ı olabilir” diyor.

Köklü korelasyon ve arz değişimi

Lin, Bitcoin ve Ethereum fiyatları arasında köklü bir korelasyonun da artarak oluşacağını ve bu durumun aslında sıkılaşması gerektiğini söylüyor. Lin, bunun nedeni olarak ise yalnızca Ethereum’a yönelik artan talebi değil, aynı zamanda Eylül 2022'de meydana gelen büyük arz değişimini de gerekçe olarak gösteriyor.

Lin, “Bu tarihten önceki 20 aylık dönemde Ethereum arzı yüzde 5 oranında artışla 114 milyondan 120 milyona çıktı. Bugün, o tarihten bu yana geçen 20 ayda Ethereum arzı aynı seviyede yani 120 milyon adette kaldı. Öte yandan, aynı dönemde Bitcoin arzında ise yüzde 2,9 oranında artış görüldü” diyor.

Boğa koşusu gelecek aylarda

Bu durumda, Bitcoin bu yıl 150.000 dolara çıkmayı başarırsa, Ethereum 22.500 dolar hedefine ulaşabilir. Bu, Standard Chartered tarafından sıklıkla yayınlanan bir tahmini de destekliyor. Bitcoin şu an 68.000 dolar civarında işlem görüyor.

Lin, “Genel olarak, piyasanın şu anda Ethereum'da yükseliş eğiliminde olduğunu biliyorum ancak bu yeterince güçlü bir yükseliş değil. Şimdi spot Ethereum ETF’i onaylandı ve tüm göstergeler gelecek aylarda büyük bir Ethereum boğa koşusuna işaret ediyor” diye yazıyor.

Yeni ETF'lerin işlem görmeye başlaması haftalar sürecek olsa da, bunların onaylanması bir miktar yükseliş heyecanını ateşlemiş gözüküyor. Ancak çok az kişi fiyatların Lin'in tahmini kadar yüksek olacağını düşünüyor. Örneğin Standard Chartered, Ethereum'un bu yıl sonuna kadar 8.000 dolara ulaşmasını bekliyor.

Ethereum'a "SEC" dopingi

 

SEC, 8 Ethereum borsa yatırım fonunun önünü açtı

 

Standard Chartered'dan Ethereum için iddialı tahmin!

 

Bitcoin’de bir sonraki büyük ralliyi yönlendirebilecek 4 katalizör

 

Bitcoin ve Ethereum yatırımcısını güldürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)