E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi daralma yönünde ilerlemeye devam ediyor---

Euro Bölgesi daralma yönünde ilerlemeye devam ediyor

Euro Bölgesi daralma yönünde ilerlemeye devam ediyor
05 Aralık 2023 - 12:10 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde hizmet sektörünün talep yaratmakta zorlanmaya devam etmesi ekonominin cari çeyrekte de daralacağı beklentilerini güçlendirdi.

Euro Bölgesi, kasım ayı Bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), ekonominin daralma yolunda ilerlediğini ve resesyonun teknik tanımına uyduğunu gösterdi.

S&P Global tarafından derlenen HCOB bileşik PMI, ekim ayındaki yaklaşık üç yılın en düşük seviyesi olan 46.5'ten 47.6'ya topanlandı ve 47.1'lik ön tahminin üzerinde geldi.

Kasım ayı bileşik PMI, temmuz ayından bu yana en iyi değer olmakla birlikte büyümeyi daralmadan ayıran 50 sınırının altında kalmaya devam etti.

Hizmet sektörü PMI değeri kasımda ekim ayındaki 47.8'den 48.7'ye yükseldi.

Hamburg Commercial Bank baş ekonomisti Cyrus de la Rubia ,"Hizmet sektörü kasım ayında aşağı yönlü düşüşünü sürdürdü. Faaliyet endeksindeki mütevazı iyileşme, yakın gelecekte hızlı bir toparlanmaya ilişkin iyimserliğe pek yer bırakmıyor. Kasvetli görünüm, yeni işlerde üst üste beşinci aylık daralma ile pekişiyor. Dördüncü çeyrekte GSYH'de düşüş bekleniyor" dedi.

Euro Bölgesi yatırımcı güveninde yükseliş sürüyor

 

Euro Bölgesi'nde tahvil getirilerinde düşüş

 

Avrupa'da ekonomik büyüme görünümü kötüleşti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)