E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFatih Sondaj Gemisi yeni sondaj çalışmalarına başladı---

Fatih Sondaj Gemisi yeni sondaj çalışmalarına başladı

Fatih Sondaj Gemisi yeni sondaj çalışmalarına başladı
23 Mayıs 2024 - 10:45 borsagundem.com

Bakan Bayraktar, Göktepe-2 isimli kuyuda sondaj çalışmalarının başladığını açıkladı. Bayraktar, yeni sondaj çalışmalarına ilişkin "Bir taraftan üretimi artırırken, diğer yandan yeni sahalarda aramalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Fatih Sondaj Gemisi'nin, Karadeniz'deki yeni lokasyonu Göktepe-2 kuyusunda sondaj çalışmalarına başladığını bildirdi.

Bayraktar, X sosyal medya platformundan Karadeniz'deki yeni sondaj çalışmasına ilişkin paylaşımda bulundu.

Geminin son durumuna ilişkin bilgi veren Bayraktar, paylaşımında, "Karadeniz'de yeni keşiflere yelken açıyoruz. Fatih Sondaj Gemimiz, Sakarya Gaz Sahası'nda Göktepe-2 adını verdiğimiz kuyuda sondaj çalışmalarına başladı. Bir taraftan üretimi artırırken, diğer yandan yeni sahalarda aramalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Uzunluğu 229 metre, genişliği 36 metre olan Fatih Sondaj Gemisi, 51 bin 283 groston ağırlığa sahip bulunuyor.

Bayraktar'dan Karadeniz'de petrol açıklaması

 

Bakan Bayraktar'dan doğalgaz üretimi açıklaması

 

Bakan Bayraktar: Sakarya sahasında günlük üretim 4.5 milyon metreküp

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )23 Mayıs 2024 11:32

    Süper çok iyi harika halkulade... Gelelim işin gerçeklerine.. şimdi bu sistem ile bulunan benzın kaç tl malıyet ile çıkıyor ? atıyorum... litre maliyeti benıne donunce attık 5 tl.. 10 tl. 20 tl. hadi olsun olsun malıyetı 25 tl... buraya kadar süper.. ülkemiz çıkartı , işleti, işetlttı. gund e100 değil, 500 kuyu açtık varil varil çıkartıyoruz... eee ben gittim Türkiyede x benzın istasyona. doldur ulan 1 litre dedim ... kaç para ? 44 tl :D eee şimdi ülkemizde gunde 15 bın varil petrol çıksa ne olur çıkmasa neolur ? bana 5 kurul fayda var mı ? eee eskiden çıkartmıyorduk ama benzın 3 tl dı 4 tl di. şımdı çıkarttıyoruz 44 tl :D yahu çıkarttıkça neden zam gelıyor ? eskiden yonetenler hiç çıkartmıyor iken benzın 3 tl di. :D eskiler demek bide petrol çıkartsa 50 kuruşa verecekmiş. :D gerçekten sevınsem mi üzülsem mi bilemedik. hep aynı paraya alan bu millete 5 kuruş faydası yok neden ?

  • E g.23 Mayıs 2024 11:12

    BASRA KÖRFEZİ ÇEVRESİNDEKİ TÜM ÜLKELERDE PETROL DOĞALGAZ ÇIKIYOR HAZAR DENİZİ ÇEVRESİNDEKİ ÜLKELERDE DE ÇIKIYOR BU BÖLGELERDE MİLYONLACA YILDA OLUŞMUŞ YIKILMIŞ AĞAÇLAR DENİZ DİBİNDE PETROLE DOĞALGAZA DÖNÜŞMÜŞ OLABİLİR KARADENİZE EGEYE AKDENİZE DÖKÜLEN NEHİR DELTALARINDA MUTLAKA PETROL DOĞALGAZ ARAMALARI YAPILMALIDIR BELKİ VAN GÖLÜNDE DE VARDIR HAZAR DENİZİNDE VAR VAN GÖLÜ ESKIDEN ÇOK BÜYÜKMÜŞ VAN DENİZİ DENİRMİŞ