E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düştü---

Gelişen piyasa hisseleri düştü

Gelişen piyasa hisseleri düştü
11 Haziran 2014 - 11:22 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, telefon şirketleri hisselerinin düşmesiyle değer kaybediyor

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, China Mobile Ltd.’nin telefon şirketlerindeki düşüşe öncülük etmesi ve Hindistan hisselerinin rekor düzeyden gerilemesiyle değer kaybına uğradı. Tencent Holdings Ltd. ise internet hisseleri arasındaki yükselişi hızlandırdı.

China Mobile Ltd., Hong Kong’da bir ayın en düşük seviyesine geriledi. Hindistan’ın S&P BSE Endeksi’nin 4 günlük yükselişi, ITC Ltd.’nin Bombay’da yüzde 1.7 oranında değer kaybetmesiyle sona erdi. Samsung Electronics Co. ise dün, son bir ay içindeki en dik yükselişini kaydetmesinin ardından Seul’da geriledi. Şanghay Bileşik Endeksi, MSCI Inc.’in Çin hisselerinin küresel endekslerde yer almayacağını açıklamasıyla erken saatlerde yüzde 0.4 kadar gerilemesinin ardından, yüzde 0.2 oranında yükseliş gösterdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, 4 günlük rallisinin fiyat değerlemelerini Nisan 2011’den bu yana en yüksek seviyeye çıkarmasının ardından yüzde 0.1 oranında düşerek Hong Kong saati ile 14:45’te 1,056.90 seviyesine geriledi. Dünya Bankası, ABD, Rusya ve Çin’in zayıf görünümlerini referans alarak küresel büyüme tahminini yüzde 2.8 oranına çekti.

Manila merkezli BDO Unibank Inc. şef piyasa stratejisti Jonathan Ravelas konu ile ilgili, "Yavaşlayan küresel büyüme görünümüyle birleşen yüksek fiyat değerlemeleri, bazı yatırımcıların pozisyonlarını yeniden gözden geçirmelerine neden oluyor. Dünya Bankası’nın tahminlerini kısması rallileri düşürecek” diye konuştu.

Bloomberg’in derlediği verilere göre gelişen ülkeler endeksi, bu yıl yüzde 5.4 oranında yükseldi. MSCI Dünya Endeksi ise aynı süreçte yüzde 4.5 artış gösterirken, 15.2 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)