E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düştü---

Gelişen piyasa hisseleri düştü

Gelişen piyasa hisseleri düştü
18 Temmuz 2014 - 12:46 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, jeopolitik gerilimin yoğunlaşmasının etkisi ile değer kaybetti

Gelişen piyasa hisse senetleri, Malezya yolcu uçağının Ukrayna üzerinde düşürülmesinin Doğu Avrupa'da tansiyonun artacağı endişelerini yoğunlaştırmasının ardından, son üç haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Malezya para birimi ringgit değer kaybederken, Rusya hisse senetleri düştü.

Malaysian Airline System Bhd., Kuala Lumpur'daki işlemlerde yüzde 8.9 düştü ve bölge havayolu şirketlerindeki düşüşlere öncülük etti. Ringgit yüzde 0.2 zayıflarken, hisse senetleri gösterge endeksi FTSE Bursa Malaysia KLCI bir ayın en düşük seviyesine indi. OAO Gazprom, Moskova'da Micex Endeksi'nin yedi haftanın en düşük seviyesine inmesine öncülük etti. China Vanke Co. ve Poly Real Estate Group Co., Çin'de konut fiyatlarının düşmesi ile birlikte, daha fazla kentin emlak kısıtlarını gevşeteceği beklentisini güçlendirmesi sonucu yüzde 3'ten fazla yükselişler gerçekleştirdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 düşerek, Londra saati ile 09:04'te 1,057.96 puana geriledi ve bu haftaki kaybını yüzde 0.1'e genişletti. Ukrayna'da hükümet, 298 kişinin hayatına mal olan Malezya uçağının düşürülmesinde Rusya'yı suçladı. İsrail askerleri ve tankları, ateşkes çabalarının sonuçsuz kalmasının ardından Gazze Şeridi'ne girdi.

Singapur'da Bank Julius Baer & Co. Asya araştırma müdürü Mark Matthews, "Yolcu uçağının düşürülmesi ve İsrail'in Gazze şeridine karadan saldırması ile birlikte, piyasalarda ılımlı bir riskten kaçış var," dedi.

Gelişen piyasa hisselerinin gösterge endeksi bu yıl yüzde 5.5 yükseldi ve endeksteki şirketlerin piyasa değerlerinin toplamı, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu şirketlerin 12 aylık kar tahminlerinin toplamının 11 katı düzeyinde. MSCI Dünya Endeksi bu yıl yüzde 4.6 yükseldi ve endeks değerlemesi 15 katı seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)