E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düşüyor---

Gelişen piyasa hisseleri düşüyor

Gelişen piyasa hisseleri düşüyor
18 Ağustos 2014 - 10:59 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu Çin'deki verilerle düşüşe geçti

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, Çin’in konut piyasasındaki düşüşün derinleşmesiyle ve telekomünikasyon hisselerindeki ralliyi gölgede bırakarak gerileme kaydediyor. Rusya rublesi güçlendi.

China Minsheng Banking Corp. 4 ayın en sert düşüşünü kaydetti. Güney Kore’nin en büyük otomobil üreticisi Hyundai Motor Co., çalışanlarının greve gitme olasılığı sebebiyle düşüşü 2. güne taşıdı. China Mobile Ltd., Nomura Holdings Inc.’in şirketin fiyat hedefini yükseltmesinin ardından 5 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine tırmandı. Ruble dolar karşısında merkez bankasının para birimleri sepeti karşısında işlem aralığını genişletmesinin ardından yüzde 0.4 değer kazandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.1’den az düşerek Hong Kong saati ile 14:37’de 1,074.32 puan oldu. Endekste yükselen her hisse senedi için iki hisse düştü. Çin’de yeni konut fiyatları, yerel hükümetlerin emlak sınırlandırmalarını hafifletmelerini rağmen sıkı mortgage kredilerinin alıcıları engellemesi ile Temmuz ayında neredeyse bütün şehirlerde geriledi. Hang Seng China Enterprises Endeksi, hükümetin ekonomik büyümeyi desteklemek için adımlar atacağı söylentileri ile geçtiğimiz hafta 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Manila merkezli BDO Unibank Inc. şef piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, “Çin’den gelen zayıf veriler daha güçlü bir teşvik için görünümü desteklerken, bazı yatırımcılar bu zayıflığın jeopolitik riskler ile birlikte küresel büyümeye etkileri konusunda endişeleniyor” ifadelerini kullandı.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 7.2 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.2 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 3.3 artış gösterirken, 14.8 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)