E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yükseldi---

Gelişen piyasa hisseleri yükseldi

Gelişen piyasa hisseleri yükseldi
04 Ağustos 2014 - 10:43 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'in reformları hızlandıracağı haberlerinin ardından 3 günlük kayıpları sonlandırdı

Gelişen piyasa hisseleri, Çin hükümetinin kamu şirketlerindeki reformları hızlandıracağı yönündeki söylentiler ve teknoloji hisselerinin yükselmesi sayesinde, 4 gündür ilk defa yükseldi. Endonezya rupisi para birimlerini yukarı taşıdı.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co hisseleri, gelişen ülke teknoloji endeksinin 13 ayın en ciddi 2 günlük kaybının ardından yükselişe geçmesi ile, yüzde 2.9 değer kazandı. China Everbright Ltd, bir revizyonla ana şirketinin ortak hissedar olacağını açıklaması sonrasında, yüzde 12 yükseldi. Hong Kong borsasındaki bir Çin endeksi 7 ayın yükseğine çıktı. Rupi ve Güney Kore wonu dolar karşısında yüzde 0.4 değer kazandılar.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 çıkışla Hong Kong saati ile 13:19'da 1,064.07 oldu. Çin, Komünist Parti liderlerinin piyasalara ekonomide önemli bir görev verileceğini açıklamalarının sonrasında, kamu şirketlerini yeniden yapılandırıyor. ABD istihdam verisinin tahminlerin gerisinde kalması, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımını öne çekeceği beklentilerini bir nebze azalttı. Portekiz, Banco Espirito Santo'yu kurtararak, krizin kredi piyasasına sıçrayacağı endişelerini giderdi.

Asset Plus Fund Management başkan yardımcısı Supongvorn Mianpoka ''Ekonomik toparlanma ve Çin'deki reformlar uzun vadede piyasalara katkı sağlayacak. FED'in faiz artırımı konusunda çok agresif olması beklenmiyor. Bu da piyasaları rahatlattı'' dedi.

Gelişen ülke endeksi bu yıl yüzde 6.1 yukarıda seyrediyor ve endeksteki şirketlerin piyasa değerleri toplamı, bu şirketlerin 12 aylık tahmini kar toplamlarının 11.1 katı düzeyinde. Bu oran MSCI Dünya Endeksi'nde yüzde 14.7 olurken, endeks 2014'te yüzde 2.6 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)