E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar Çin'den destek aldı---

Gelişen piyasalar Çin'den destek aldı

Gelişen piyasalar Çin'den destek aldı
22 Ocak 2014 - 09:13 borsagundem.com

Çin'de para piyasası oranlarının kayıplarını genişletmesiyle gelişen piyasalar endeksi 5 gündür ilk kez yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi, Çin'in para piyasası oranlarının kayıplarını genişletmesinin ardından Çin borsası öncülünde 5 gündür ilk kez artış kaydetti. Tayland hisseleri ve baht, hükümetin acil durum ilanının ardından değer kaybetti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.8 ile 2 ayın en büyük sıçramasını yaptı. Anhui Yingliu Electromechanical Co. Şanghay'daki ilk halka arzı sonrasında yüzde 40 yükseldi. Thai Airways International Pcl 2 haftanın en büyük düşüşünü kaydederek, turizm hisselerindeki kayıplara öncülük etti. Baht, Güney KOre wonu ve Endonezya rupisi, dolar karşısında en az yüzde 0.2 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong KOng saati ile 13:27 itibariyle yüzde 0.2 kazançla 972.28 puana çıktı. Merkez bankasının enjekte ettiği fonların, Çin Yeni Yılı tatili öncesindeki nakit sıkışıklığını gevşetmesiyle Çin'de para piyasası oranları 2. gününde de düştü. Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra, Bangkok'taki protestolar ve şiddetin 2 Şubat'taki seçimleri tehdit etmesiyle şehirde acil durum ilan etti.

Olumlu tarafta piyasanın Çin'de düşen para piyasası oranlarından destek bulduğunu belirten PT MNS Asset Management'ın fon yöneticisi Akbar Syarief, siyasi belirsizliklerin Tayland hisselerini olumsuz etkilediğini ve bazı uluslararası yatırımcıların portföylerini Endonezya gibi ülkelere kaydırabileceğini söyledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 3.1 kaybetti ve 12 aylık tahmini kazançların 9.2 katından değerleniyor. MSCI Dünya Endeksi ise 2014'te yüzde 0.1'in altında kayıpla 14.8 katsayısıyla fiyatlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)