E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar Çin'le geriliyor---

Gelişen piyasalar Çin'le geriliyor

Gelişen piyasalar Çin'le geriliyor
05 Ağustos 2014 - 11:04 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Çin hizmet PMI’ının rekor düşük seviyeye gerilemesi ve teknoloji hisselerindeki gerileme ile değer kaybediyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin hizmet PMI’ının rekor düşük seviyeye gerilemesi ve Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.’nun teknoloji hisselerindeki gerilemeye öncülük etmesi ile değer kaybediyor

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., Taipei’de 2 ayın en düşük seviyesine düştü. HTC Corp., satışlarının gerilemesinin ardından yüzde 4.4 değer kaybetti. Shanghai Bileşik Endeksi, Aralık ayından bu yana en yüksek seviyesinden düştü. Greentown China Holdings Ltd., kar görünümünü düşürmesinin ardından Hong Kong’ta yüzde 13 değer kaybına uğradı. Micex Endeksi, OAO Aeroflot’un gerilemesi ile yüzde 0.8 indi. Endonezya rupiahı, Malezya ringiti ve Güney Kore vonu dolar karşısında yüzde 0.5 güçlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.3 düşerek Hong Kong saati ile 14:34’te 1,065.96 puan oldu. Bu yıl yüzde 13’lük yükselişle en performansı gösteren teknoloji hisseleri, dün 11 ayın en dik kazancını kaydetmesinin ardından bugün yüzde 1 oranında geriledi. Çin hizmet PMI’ı Temmuz ayında duraksayarak, Çin hükümetinin aldığı teşvik önlemlerinin imalat dışında iyileşme sağlamadığına işaret etti.

Metropolitan Bank & Trust Co. birinci başkan vekili Allan Yu, “Çin ekonomisindeki yavaşlama, gelişen piyasalarda işlem yapan ortaklarını etkileyerek Çin ürünlerine talebi düşürebilir. Teknoloji hisseleri, piyasanın çok üzerinde bir performans gösterdi ve sektörde kar satışının olması kaçınılmaz” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)