E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Gelişen piyasalar düşüş gösterdi---

​Gelişen piyasalar düşüş gösterdi

​Gelişen piyasalar düşüş gösterdi
30 Mayıs 2014 - 22:10 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, altın ve petrol düşerken, Hazine tahvilleri sınırlı değişim gösterdi, S&P 500 dalgalı seyretti

Gelişen piyasa hisseleri, aylık kazancı sınırlayarak düşerken, altın ve petrol de düşüş kaydetti. Standard & Poor’s 500 Endeksi rekor seviyelere yakın dalgalı seyrederken, Hazine tahvilleri ABD ekonomisinde düzensiz seyreden toparlanmaya dikkat çeken veri sonrası sınırlı değişim gösterdi. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, New York saatiyle 13:54'te yüzde 1 düşüşle art arda dört aylık kazancını dengeledi. S&P 500 Endeksi, dün tüm zamanların zirvesine tırmandıktan sonra fazla değişim göstermedi. 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puanın da altında düşerek yüzde 2.46 oldu. Altın yüzde 0,8 düşerek, 8 ayın en keskin haftalık kaybına yöneldi. Petrol vadelileri yüzde 0.8 düştü.

ABD'de tüketici harcamalarının Nisan ayında beklenmedik bir şekilde düştüğünü gösteren veri, ekonominin en büyük parçasında toparlanmanın zaman alacağını ortaya koydu.Tüketici Güven Endeksi Mayıs ayında tahminlerin ötesinde düşerken, Chicago bölgesinde iş faaliyetleri beklenmedik bir artış gösterdi. Deflasyonu yenmek için çabalayan Japonya, bu doğrultuda attığı benzeri görülmemiş teşvik adımları ile Nisan ayında 1991'den bu yana en hızlı enflasyon düzeyine ulaştı. 

Hennion & Walsh Asset Management'tan Kevin Mahn, "Piyasa neredeyse yatay seyrediyor. İniş çıkış yok ve yatırımcılar daha fazla mı yatırmalı yoksa daha fazla mı çekmeli sorusunu yanıtlayacak bir sonraki sinyali bekliyor" yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)