E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar düşüşte---

Gelişen piyasalar düşüşte

Gelişen piyasalar düşüşte
07 Ağustos 2014 - 11:19 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Ukrayna’da gerilimin yükselmesi ve Çin hisselerindeki gerileme ile düşüşü 3. güne taşıyor

Gelişen piyasa hisseleri, Ukrayna’da gerilimin yükselmesi ve Çin hisselerindeki gerileme ile düşüşü 3. güne taşıyor. Filipin pesosu, Dünya Bankası’nın ülke için büyüme tahmini düşürmesinin ardından zayıfladı.

Citic Securities Co., Temmuz ayında karının düşmesinin ardından Hong Kong’da yüzde 2 değer kaybetti. Shanghai Bileşik Endeksi, yarın açıklanacak Çin ticaret verisi öncesinde 1 ayın en büyük düşüşünü kaydetti. Tencent Holdings Ltd., teknoloji hisselerindeki gerilemeyi hızlandırdı. Rusya’da Micex Endeksi, OAO Mechel’in yüzde 3.9 değer kaybetmesi ile 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. Peso dolar karşısında 6 haftanın düşüğüne inerken, Güney Kore vonu yüzde 0.4 değer kaybına uğradı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.3 düşerek Hong Kong saati ile 14:08’de 1,053.66 puan oldu. Endeks, 1 Temmuz’dan bu yana en düşük kapanışı yapmaya hazırlanıyor. Çin hisseleri, düşüşü 3. güne taşıyarak 2 aya yakın bir sürenin en uzun düşüşünü kaydetmeye ilerliyor. ABD, NATO ve Polonya’ya katılarak Rusya’nın Ukrayna’ya askeri birlik göndermesi konusunda uyarıda bulundu. Vladimir Putin ise Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkelerden "gıda, tarım ürünü ve hammadde" alımını bir yıllığına yasakladı.

Kuala Lumpur’da bulunan Fortress Capital Asset Management Sdn. stratejik yatırım danışmanlarından Geoffrey Ng, “Ukrayna’da yükselen tansiyon, yatırımcıların risk almaya karşı isteğini kırdı. Piyasanın zayıf trendi devam ettirmesi şaşırtıcı oldu” dedi.

Bloomberg’in derlediği verilere göre gelişen piyasalar endeksi, bu yıl yüzde 5.2 yükselirken 12 aylık tahmini gelirlerin 11 katı işlem görüyor. MSCI Dünya Endeksi, bu yıl yüzde 2 arttı ve yıllık tahmini gelirlerin 15.6 katı işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)