E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi düştü---

Gelişen piyasalar endeksi düştü

Gelişen piyasalar endeksi düştü
10 Ocak 2014 - 09:53 borsagundem.com

Çin'in büyümesindeki yavaşlama spekülasyonu üzerine Gelişen Piyasalar Endeksi 2. haftasında da aşağıda seyrediyor

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'de büyümenin yavaşladığı ve ABD'nin tahvil alımlarını daha fazla azaltacağı spekülasyonu üzerine 2. haftasını da ekside tamamlamaya hazırlanan gelişen piyasalar endeksi 4 ayın en düşüğüne yakın seyrediyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi dün 6 Eylül'den bu yana en düşüğünü test etmesinin ardından Hong Kong saati ile 13:38 itibariyle yüzde 0.2 yukarıda 965.44 puandan işlem görüyor. Endeks bu hafta yüzde 1.5 düştü. Hyundai Heavy Industries Co., kazançların beklentileri tutturmayacağı endişesiyle Güney Koreli gemi inşaatçıları arasındaki kayıplara öncülük etti. GCL-Poly Energy Holdings Ltd., Çin'in devlet varlık fonunun, hissesinin bir kısmını satmayı planladığını söylemesinin ardından Hong Jong borsasında Haziran'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti. Tayland'ın SET Endeksi, hükümet karşıtı eylemcilerin önümüzdeki hafta yeni eylemlere hazırlanmasının öncesinde yüzde 1.2 geriledi.

Çin'in hizmet ve enflasyon raporlarının daha zayıf ekonomik büyümeye işaret etmesiyle yatırımcılar, gelişen piyasalardan 11 haftalarında da net çıkış yaptı. Çin'de bugün açıklanan veriler, ihracat büyümesinin Aralık'ta beklentinin altında kaldığını, ithalatın ise tahminleri aştığını gösterdi. ABD'de bugün açıklanacak istihdam verisi, Fed'in aylık tahvil alımlarını azaltmaya hazırlandığı dönemde ekonominin gücüne ışık tutabilir.

Çin'in yavaşlamasının gelişen piyasalarda ciddi etkisinin olacağını söyleyen Tisco Asset Management Co.'nun yatırım stratejistlerinden Vorasinee Sangvornvetphan, "ABD'nin ve diğer gelişmiş ekonomilerdeki güçlü ekonomik toparlayla birlikte, çoğu yatırımcı, daha iyi getiri için gelişmiş ülkelerden çıkarak, gelişen piyasalara kayıyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)