E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi düşüşte---

Gelişen piyasalar endeksi düşüşte

Gelişen piyasalar endeksi düşüşte
03 Şubat 2014 - 13:14 borsagundem.com

Çin'de imalat endeksinin düşmesi ve Güney Kore'deki ihracat düşüşü gelişmekte olan piyasalara darbe vurdu

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'de imalatın 6 ayın en düşük düzeyine gerilemesi ve Güney Kore'de ihracatın beklenmedik şekilde düşmesi üzerine gelişen piyasa hisseleri değer kaybetti. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 2009'dan bu yanaki en kötü yıl başlangıcındaki kayıplarını genişletti.

Hyundaş Mipo Dockyard Co., Güney Kore'de ihracatın geçtiğimiz ay yüzde 0.2 daralmasıyla yüzde 7.8 değer kaybett. WOn, 29 Ocak'taki kapanışından yüzde 1.4 zayıflarken, Rus rublesi 2. gününde de düştü. Tayland hisseleri ve bajt, haftasonunda yapılan seçimin büyük bir protesto ile karşılaşmamasının ardından ralli yaptı. Çin'de finansal piyasalar Çin Yeni Yılı tatilinden ötürü kapalı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 933.15 puana indi. Endeks geçtiğimiz ay yüzde 6.6 kayıpla 2009'dan bu yana en kötü Ocak ayını kaydetti. Çin'de resmi Satın Alma Yöneticileri İmalat Endeksi Ocak'ta düşüş kaydederek, hükümetin aşırı krediyi kontrollerinin büyümeyi yavaşlatacağı sinyallerini destekledi.

Verilerden ötürü küresel toparlanmanın gücüne ilişkin şüpheler olduğunu belirten BDO Unibank Inc.'in baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, "rakamların gelişen piyasaların görünümüne gölge düşürdüğünü söyledi.

Küresel yatırımcılar 29 Ocak'ta sonlanan haftada gelişen piyasalardan 6.3 milyar dolar ile Ağustos 2011'den bu yana en yükske miktarlı çıkışı yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)