E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi geriledi---

Gelişen piyasalar endeksi geriledi

Gelişen piyasalar endeksi geriledi
20 Ocak 2014 - 10:29 borsagundem.com

Çin'de fabrika üretimi ve şirket harcamalarının beklentinin altında kalmasıyla gelişen piyasalar endeksi 3. gününde de düştü

En büyük gelişen piyasa ekonomisi olan Çin'de fabrika üretimi ve şirket harcamalarının beklentinin altında kalmasının ardından gelişen piyasalar endeksi, kayıplarını 3. gününe taşıdı. Malezya ringgiti, dolar karşısında 4 ayın en düşüğüne geriledi.

Şanghay Bileşik Endeksi 6 aydır ilk kez 2,000 puanın altını gördü. Haier Electronics Group Co., Reuters'in Carylyle Group LP'nin hisse satış teklifi yaptığı yönündeki haberi üzerine yüzde 8 geriledi. Acer Inc., rekor zarar açıklaması üzerine yüzde 4 değer kaybeti. Ringgit ve Güney Kore wonu en az yüzde 0.4 düştü. Vietnam hisseleri 12. gününde de ralli yaparak bu yılın en uzun süreli kazanç dönemine işaret etti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saati ile 13:47 itibariyle yüzde 0.2 kayıpla 970.66 puana gerileyerek 10 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesinde seyrediyor. Çin'de sanayi üretimi ve sabit getirili varlık yatırımı beklentinin altında kalırken, gayrisafi yurtiçi hasıla 4. çeyrekte yüzde 7.7 ile 3. çeyrek büyümesi olan yüzde 7.8'den yavaşladı.

BDO Unibank Inc.'in baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, bazı yatırımcıların Çin GSYH'sini, diğer verilerin büyüme hızının sürdürülebilirliğine gölge düşürmesinden ötürü etkileyici bulmadığını söyledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl  yüzde 3.2 düştü ve 12 aylık tahmini kazançlarının 9.2 katından değerleniyor. MSCI Dünya Endeksi ise bu yıl yüzde 0.3 aşağıda, 14.8 katsayısıyla değerleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)