E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Gelişen piyasalar tırmanıyor---

​Gelişen piyasalar tırmanıyor

​Gelişen piyasalar tırmanıyor
19 Ağustos 2014 - 19:59 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri teknoloji hisseleri öncülüğünde, 7 ayın en yüksek seviyesine tırmanıyor

Gelişen piyasa hisseleri, ABD konut başlangıçlarındaki artış ve küresel politik gerilimlerin hafiflemesi ile yükselişi 7. güne taşıdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.5 artışla Londra saati ile 14:25'te 1,082.07 puana yükselerek 3 Ocak’tan bu yana en yüksek kapanışı gerçekleştirmeye ilerliyor. Borsa İstanbul 100 Endeksi, Garanti Bankası ve Akbank hisselerinin öncülüğünde Haziran'dan bu yana en dik yükselişini yaşadı.

ABD'de konut başlangıçları Temmuz'da 8 ayın yükseğine çıkarak, piyasadaki iyimserliği yansıttı. Uluslararası Kızıl Haç Komitesi, Doğu Ukrayna’ya gidecek olan Rus yardım konvoyunun güvenli olarak taşınması için detaylar üzerinde çalışmaya devam ediyor. Kurt ve Irak güçleri Irak’ın en büyük barajının kontrolünü IŞİD terör örgütünden geri aldı.

Londra'da bulunan Capital Economics Ltd. ekonomisti William Jackson " Birkaç haftadır piyasaları etkileyen jeopolitik gerginlikler, bilhassa Ukrayna'da hafifliyor. Türkiye ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından bir rahatlama yaşıyor" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)