E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişte---

Gelişen piyasalar yükselişte

Gelişen piyasalar yükselişte
13 Ağustos 2014 - 11:10 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri yükselişini üçüncü güne taşıyor

Gelişen piyasa hisseleri, Güney Kore’nin faiz oranlarını düşüreceği söylentilerinin Çin’in yeni kredilerindeki gerilemeyi dengelemesi ile yükselişi 3. güne taşıyor. Hindistan rupisi, enflasyonun beklentileri aşması ile zayıfladı.

Kospi endeksi, Amorepacific Corp.’un rekor seviyeye tırmanması ile yüzde 1 yükseldi. PTT Pcl, Tayland’ın SET Endeksi’nin yüzde 1.3 oranında yükselmesini sağladı. Shanghai Bileşik Endeksi, bir haftanın en büyük düşüşünü kaydetti. Tencent Holdings Ltd., bilanço açıklaması öncesinde Hong Kong’ta yüzde 1.4 geriledi. Rupi, Güney Kore vonu ve Rusya rublesi dolar karşısında yüzde 0.3 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar endeksi, yüzde 0.2 düşerek Hong Kong saati ile 14:07’de 1,066.43 puan oldu. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminlerine göre, Kore merkez bankası Mayıs 2013 bu yana ilk kez yarın gösterge faiz oranını azaltacak. Çin’in en geniş anlamıyla yeni kredileri beklenmedik şekilde bir düşüş ile küresel krizden bu yana en düşük seviyesine gerileyerek dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde büyüme risklerinin artmasına neden oldu. Hindistan’da enflasyon Temmuz ayında yüzde 7.96’ya yükseldi.

Manila merkezli BDO Unibank Inc. baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, “Hindistan ve Çin ekonomileri yavaşlama sinyalleri verirken, gelişen piyasaların diğer kısımları olumlu büyüme işaretleri gösteriyor. Küresel olarak finansal piyasalar oldukça likit olmayı sürdürüyor ve bu da piyasayı canlı tutuyor” diye konuştu.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 6.3 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.1 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 2.3 artış gösterirken, 14.7 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)