E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükseliyor---

Gelişen piyasalar yükseliyor

Gelişen piyasalar yükseliyor
11 Ağustos 2014 - 10:40 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, 6 haftanın en düşüğünden yükseliyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin finansal hisselerin öncülüğünde ve Çin’deki düşük enflasyonun teşviklere olanak sağlayacağı iddiaları ile 6 haftanın en düşüğünden yükseliyor. Türk lirası başbakanın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması ile değer kazandı.

China Construction Bank Corp. Hong Kong’ta 3 haftanın en büyük yükselişini kaydederken, China Resources Land Ltd. yüzde 6.1 prim yaptı. Rusya’da Micex Endeksi, OAO Sberbank’ın rallı yapmasi ile yüzde 1.9 arttı. Türkiye hisseleri yüzde 1.2 değerlenirken, lira dolar kariısında yüzde 0.4 güçlendi. Endonezya rupiahı ve Güney Kore vonu en az yüzde 0.6 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.9 artarak Hong Kong saati ile 14:07’de 1,055.19 puana geldi ve 4 günlük kaybı sonlandırdı. ABD hisseleri, Rusya’nın Ukrayna yakınındaki savaş uçaklarının geri çekildiğini açıklamasının ardından 8 Ağustos’ta ralli yaptı. Çin’de tüketici fiyatları Temmuz ayında yüzde 2.3 yükseliş ile hükümetin yüzde 3.5’lik 2014 yılı hedefinin altında kalarak politika yapıcıların parasal genişleme için daha fazla alanı olduğu görüşünü destekledi.

PT Sinarmas Asset Management fon müdürlerinden Jeffrosenberg Tan, “Hedeflenenden daha yavaş enflasyon daha fazla teşvike olanak sağladığı sürece olumlu karşılanabilir. Orta Doğu ve Ukrayna’daki politik tansiyonun hafiflemesi de piyasaları destekliyor” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)