E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalarda Çin endişesi---

Gelişen piyasalarda Çin endişesi

Gelişen piyasalarda Çin endişesi
04 Haziran 2014 - 10:56 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'de hükümetin ekonomik büyümeyi teşvik hareketinin başarısız olabileceği endişesi ile düşüş yaşıyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'de hükümetin ekonomik büyümeyi teşvik hareketinin başarısız olabileceği endişesi ile ülkede hisselerin gerilemesi üzerine, üç günden bu yana ilk kez değer kaybına uğradı. Endonezya rupisi 4 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Çin’in en büyük hayat dışı sigorta şirketi PICC Property & Casualty Co. yüzde 1.4 oranında değer kaybederken, Hong Kong listelerindeki Çin hisse senetlerinin de düşüşlerini hızlandırdı. HTC Corp. (2498), Mayıs’ta satışlarının düşmesinin ardından 3 ayın en büyük kaybını yaşadı.  Farglory Land Development Co.’ın değer kaybı, yönetim kurulu başkanının belgede değişiklik yaptığı şüphesiyle alıkonulmasının ardından genişledi. Endoznezya rupisi yüzde 0.5 oranında zayıflarken, Filipin pesosu bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.4 oranında düşerek Hong Kong saatiyle 13:25’te 1,031.95 seviyesine indi. Konut fiyatlarındaki düşüşün imalat sanayi endeksindeki yükselişi gölgelemesi ve Çin hükümetinin bazı ulusal bankalar için sermaye yeterlilik oranını indirme planları ile birlikte, Shanghai Bileşik Endeksi, düşüşünü 4. güne taşıyarak son 5 haftanın en uzun süreli değer kaybına doğru ilerliyor. Yatırımcılar, Fed'in teşvik kesintilerine devam edeceğine yönelik sinyaller için bugünkü özel sektör istihdam verisi ve 6 Haziran'daki tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verilerinin açıklanmasını bekliyor. 

Capital Nomura Securities Pcl yatırım stratejistlerinden Koraphat Vorachet, “Çin ekonomisi, ikinci yarıda güçlü bir toparlanma göstermeden önce,  ikinci çeyrekte hafif düşüşe devam edecek” derken, "Bu süreçte, temel risk emlak sektörü olacak” diye ekledi.

Gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 3 yükselirken, 12 aylık tahmini gelirlerin 10.8 katı değerlendi. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3.3 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilinmez çin tehlikesi var aslında04 Haziran 2014 11:01

    çin bankalarının dış kontrolden uzak olmaları birçok bankanın batmasının gizlendiği söylentilerine yol açtığından yakında büyük bir çin kaynaklı asya krizi gelirse hiç şaşmam.borsaları da olumsuzlar gerçekleşirse.