E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Geri adım'ın altında 3 neden---

'Geri adım'ın altında 3 neden

'Geri adım'ın altında 3 neden
25 Ocak 2014 - 05:58 borsagundem.com

Meclis'te yumruklaşmaya kadar varan gerilimin ardından AK Parti'nin HSYK düzenlemesinde neden geri adım attığı merak konusu oldu

Ak Parti’nin, TBMM Adalet Komisyonu ve Meclis Genel Kurulu’nda uçan tekme, kan akıtan yumruklaşmalara yol açan HSYK teklifini askıya alması sürpriz olarak yorumlandı. Yeniden anayasa değişikliği konusunda trafik yaşanması gündeme gelirken, Ak Parti’nin bunca mücadeleden sonra neden geri adım attığı merak konusu oldu.

Önder Yılmaz'ın Milliyet'teki haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyaretinden döndükten sonra parti kurmaylarıyla biraraya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Bu görüşmelerde, gelişmelerin hükümetin lehine olmadığı, muhalefetin bu durumu her fırsatta kullanarak Ak Parti’ye zarar vermeye çalıştığı tespiti yapıldı.

Ak Parti’deki bu toplantıda HSYK düzenlemesinin anayasal değişiklikle yapılması konusunda muhalefetle yeniden temas sağlanması görüşü olgunlaştı. İddialara göre, Ak Parti’nin bu manevrasının arkasında “Gül’ün veto sinyali, Brüksel’e güvence ve Kamuoyunda kavgalar nedeniyle oluşan olumsuz algının önlenmesi” nedenleri bulunuyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)