E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGlobal Menkul'un % 5'i Azimut'un---

Global Menkul'un % 5'i Azimut'un

Global Menkul'un % 5'i Azimut'un
28 Haziran 2011 - 21:53 borsagundem.com

İtalya´nın en büyük bağımsız portföy yönetim şirketi Azimut Holding´in Global Menkul´deki hissedarlık oranı bugün itibariyle %5´e ulaştı

Global Yatırım Holding´den KAP´a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimizin 14.03.2011 tarihli özel durum açıklamasında; Şirketimiz ile İtalya´nın en büyük bağımsız portföy yönetim şirketi Azimut Holding S.p.A ("Azimut") arasında portföy yönetimi ve pazarlama konularını kapsayan bir Çerçeve Anlaşması ("Framework Agreement") imzalandığı duyurulmuştu.
Anılan Çerçeve Anlaşması uyarınca, tali bir edim olarak, Azimut´un, yine Şirketimizin bağlı ortaklığı Global Menkul Değerler A.Ş.´de ("Global Menkul") %5 oranında (halka arz ve/veya doğrudan hisse devri yöntemiyle) hissedar olacağı öngörülmüş olup bu kapsamda Azimut, Global Menkul´ün halka arzında talepte bulunmuş ve halka arzdan 8.721 lot GLBMD.y hissesi satın almıştır. Azimut´un Global Menkul´de %5 hissedar olması için gerekli bakiye olan 1.991.279 lot GLBMD hissesi, halka arz bedeli olan beher hisse (lot) başı 1,65 TL bedelle Şirketimiz tarafından bugün itibariyle Azimut´a devredilmiş ve bu Hisse devri karşılığında toplam 3.285.610,35 TL tahsil edilmiştir. Vaki devir üzerine Azimut´un Global Menkul´deki hissedarlık oranı bugün itibariyle %5´e ulaşmıştır. Azimut tarafından devralınan 1.991.279 lot GLBMD hissesi borsada işlem gören hisse senedi statüsünde olmayıp vaki bu devir dolaşımdaki pay sayısını artırıcı satış niteliğinde değildir ve Şirketimizin "90 günlük satmama taahhüdü"ne paralel olarak yarından itibaren 90 gün boyunca Azimut tarafından da dolaşımdaki pay sayısını artıracak şekilde satışa konu edilemeyecektir. Bu hisselere ait geçmiş yıllara ilişkin karpayı Şirketimize ait olup Global Menkul´ün 2010 mali yılına ait Genel Kurulu´nda karpayı dağıtımına karar verilmesi halinde bu hisselere ait karpayı Şirketimiz tarafından tahsil edilecektir. Bu satış işlemi sonucunda Şirketimizin Global Menkul´deki payı %70,02 olmuştur.
Çerçeve Anlaşması uyarınca Azimut´un Global Portföy Yönetimi A.Ş.´de %60 oranında hissedar olmasına ilişkin izinlerin alınmasına yönelik başvurular en kısa sürede tamamlanacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)