E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 09/10/2020---

Günün önemli şirket haberleri 09/10/2020

Günün önemli şirket haberleri 09/10/2020
09 Ekim 2020 - 09:15 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

ACSEL Acıpayam SelülozVBTS kapsamında ACSEL paylarında 09/10/2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 23/10/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.

Tuğçelik Haberleri - BorsaGündem.com

TUCLK Tuğçelik, VBTS kapsamında TUCLK payları 09/10/2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 23/10/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek. Hissede halihazırda uygulanmakta olan brüt takas uygulaması ise tek fiyat işlem yöntemi ile birlikte 23/10/2020 tarihine (seans sonuna) kadar devam edecek.

Olmuksan'da kağıt üretimi durduruldu

OLMIP Olmuksan,Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, Olmuksan pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle OLMIP payında 09/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "Tek Fiyat İşlem Yöntemi" ve "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımının ve Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" önleyici tedbirler uygulanacak.

ARTI Artı Yatırım Holding pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle ARTI payında 09/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "internetten emir iletiminin kısıtlanması", "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması" ve "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

Bomonti Elektrik ve İhlas Ev Aletleri sorusu foto haber - BorsaGündem.com

BMEK Bomonti Elektrik pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle BMELK payında 09/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "internetten emir iletiminin kısıtlanması", "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması" ve "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

BALAT Balatacılar Balatacılık pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle BALAT payında 09/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "internetten emir iletiminin kısıtlanması", "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması" ve "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

Eminiş Ambalaj konkordato ilan etti - Bloomberg HT

EMNIS Eminiş Ambalaj pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle EMNIS payında 09/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "internetten emir iletiminin kısıtlanması", "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması" ve "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

KAP

UZERB Uzertaş Boya pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle UZERB payında 09/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "internetten emir iletiminin kısıtlanması", "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması" ve "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

YAPRK Yaprak Süt ve Besi Çiftliği pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle YAPRK payında 09/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "internetten emir iletiminin kısıtlanması", "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması" ve "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

Yeşil Yatırım Holding ve TSKB sorusu foto haber - BorsaGündem.com

YESIL Yeşil Yatırım Holding pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle YESIL payında 09/10/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağına" ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve "Brüt Takas" önleyici tedbirleri uygulanacak.

FORMT Formet Çelik Kapı pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle FORMT payında 09/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "Tek Fiyat İşlem Yöntemi" ve "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımının ve Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" önleyici tedbirler uygulanacak.

Akiş GYO'dan Kadıköy'e Yeni Proje - Emlak Project

AKSGY Akiş GYO'nun, Yapı ve Kredi Bankası'ndan kullanmış olduğu 2021 ve 2022 yıllarında vadeleri dolacak ve vade tarihinde balon ödemeler de içeren toplam 117.516.666 USD ana para tutarlı kredilerin, Şirket ve Banka'nın mutabakatı ile 1+6.5 yıl olarak yenilenmesine, kredinin 1. yılı sonunda, bankanın aynı toplam bakiyeli altı buçuk yıllık bir krediyi şimdiden taahhüt etmesine istinaden, para biriminin banka ile mutabık kalarak belirlenmesine ve  şartları düzenleyecek kredi sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir.  Bu işlem sonrasında Şirket'in toplam borç stoğunda bir artış olmayacak, ortalama borç vadesi ise Şirket hedefleri paralelinde nakit akışını olumlu etkileyecek şekilde uzayacaktır.  

İş Bankası müşteri hizmetlerine direkt bağlanmak için ne yapmak gerekiyor?  - Sayfa 5 - Medya Habe...

ISCTR İş Bankası tarafından yurt içinde 30 milyar TL nominal değere kadar farklı tür ve vadelerde TL cinsinden borçlanma aracı ve 3 milyar TL Türk Lirası nominal değere kadar farklı tür ve vadelerde Türk Lirası cinsinden yapılandırılmış borçlanma aracı ihraç edilmesine oybirliğiyle karar verilmiş olup, söz konusu ihraçların halka arz edilerek ve/veya edilmeksizin gerçekleştirilmesi ve SPK ve diğer merciler nezdinde gerekli bütün işlemlerin yerine getirilmesi için Genel Müdürlüğe yetki verilmiştir.

PGSUS Pegasus'un Eylül ayındaki  yolcu sayısı 2019'un aynı ayına göre %45 azalışla 1,57mn kişi olmuştur. Yolcu doluluk oranı ise 16,1 puan azalışla %73,7'yi göstermiştir. 2020'nin ilk 9 ayında yolcu sayısı %53 azalışla 10,87mn olurken, yolcu doluluk oranı 7,1 puan azalışla %81,6 olarak gerçekleşmiştir.

THY sessiz sedasız logosunu yeniledi - Turizm Güncel - Turizm Haberleri -  Turizm Gazetesi

THYAO Türk Hava Yolları, Eylül ayında yolcu sayısının %64,6 azalışla 2,38mn olduğunu açıklamıştır. Yolcu doluluk oranı ise Eylül'de 14 puan gerilemiş ve %68,9 olmuştur. Ocak-Eylül dönemi yolcu sayısı %61,7 azalmış ve 21,6 milyonu göstermiştir. İlgili dönemin yolcu doluluk oranı ise 8,1 puan azalışla %73,3 olarak hesaplanmaktadır. Taşınan kargo-posta, Eylül'de %11,4 azalışla 119.420 ton, Ocak-Eylül'de %4,2 azalışla 1.070.359 ton olarak gerçekleşmiştir. Eylül sonu itibarıyla filodaki uçak sayısı 360 seviyesindedir.

Lokman Hekim'in temettü tutarı kesinleşti – Akıllı Gündem

LKMNH Lokman Hekim, 08.10.2020 tarihinde LKMNH payları ile ilgili olarak 10,72-10,90 TL fiyat aralığından 9.423 adet alış işlemi şirket bağlı ortaklığınca gerçekleştirilmiştir. Bağlı ortaklığın Lokman Hekim sermayesinde sahip olduğu payı 08.10.2020 tarihi itibariyle %0,96 sınırına ulaşmıştır.

SİSE Şişe Cam'a ait Mersin İli Kazanlı mevkiinde yer alan soda ve krom üretim tesisleri ile Adana İli Arabali mevkiinde yer alan tuz işletmesinde Petrol-İş Sendikası tarafından alınmış olan grev kararının genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesine karar verildiği Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

AVOD A.V.O.D. Kurutulmuş Gıda'nın %100 bağlı ortaklığı Avod Altın Madencilik bünyesinde bulunan Çorum Boğazkale'deki bakır madeninin satışı ve ortaklık konularıyla ilgili, gizlilik sözleşmesi imzalama ve süreci yönetme yetkisi, Yönetim Kurulu Başkanı’na verilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)