E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
26 Mart 2012 - 08:50 borsagundem.com

AKFEN, AKSA, DOBUR, KARKM, EGSER başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri

 Milliyet'e göre Teşvik paketinin ayrıntıları netleşiyor, tedariki %50'den fazlası ithalata dayalı ürünleri (stratejik ürünler) üreten firmalara bedava arsa ve yatırım indirimi verilecek. Sosyal güvenlik yüklerinin büyük bölümünü devlet karşılayacak ve %20 olan kurumlar vergisi düşük miktara çekilecek.
 Sabah'ın haberine göre yabancıya konut satışının önünü açacak mütekabiliyet yasa tasarısı alt komisyonda birtakım değişikliklerle kabul edildi. Tasarıya göre, yabancı uyruklu kişiler 30 hektarı geçmeyecek şekilde Türkiye'de taşınmaz edinebilecek. Bakanlar Kurulu bu miktarı iki katına çıkarabilecek.
 Dünya Gazetesinin haberine göre İlaç üretiminde kullanılan etkin madde ve etkin madde üretiminde kullanılan hammaddelere uygulanan KDV oranı %18’den %8’e indirildi.
 Akbank'ın %20 ortağı Citigroup, NewYork Borsası'na yaptığı açıklamada, Akbank'taki hisselerinin bir bölümünü satmayı planladığını duyurdu. Akbank, Citigroup'un bu satış planının tüm dünyada geçerli olacak Basel III uygulamasına hazırlık ile ilgili sermaye planlaması kapsamında olduğunu açıkladı. Milliyet'e göre Akbank YKB Dinçer,Citi'nin Akbank’taki %20 hisselerinin oranını %10’un altına düşüreceklerini, Satış sürecini ve fiyatı piyasanın belirleyeceğini kaydetti.
 AKSA: 100 MW elektrik üretim kapasiteli, 2 faz halinde devreye girecek olan kömür ve doğal gaz çift yakıtlı enerji santralinin birinci fazı deneme ve geçici kabul izniyle devreye alınmaktadır.
 AKFEN : Bağlı ortaklık Akfen Enerji'ye 450 MWe kurulu güce, yıllık 3,5 milyar kW saat üretim kapasitesine sahip, Mersin Kombine Doğalgaz Santrali başvurusuna EPDK elektrik üretim faaliyeti göstermek üzere 49 yıl süreli üretim lisansı vermiş,santral kurulu gücünün 570 MWe'ye yükseltilmesi için EPDK'ya başvurulmuştur
 ALYAG : Bağlı ortaklık Gürtaş Tarım Enerji Yatırımlarının sermayesinin % 87'sine sahip olduğu "Meltem Enerji Elektrik Üretim A.Ş." nin hisselerinin tamamının toplam 3.350.000EURO bedel ile satın alınması için "S.İ.S. Sayılgan İplik Tekstil Turizm İnşaat San.ve Tic.A.Ş." tarafından teklif yazısı verilmiştir
 DOBUR : Borsa'da İşlem Gören 1 TL Nominal Değerli Beher Paya Dağıtılacak Nakit Kar Payı brüt 0,103081TL, net 0,087619 TL, Dağıtım Tarihi belli değildir.
 GLRYH: İştirak GLRYH İlaç, Bilişim, İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi ile, İnci hayvancılık Tarım Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi ortaklarından Büşra TANRIVERDİ ile % 50 hissesinin satın alınması için yapılan Hisse Devir Sözleşmesi feshedilmiştir.
 EGSER : EPDK'dan 49 yıl süreyle "Otoprodüktör Lisansı" alınmıştır.
 KARKM : Şirket Merkezi olarak kullanılan Gayrımenkulün Area Gayrimenkul Değerleme tarafından bulunan değerin %1'i iskontolu olarak 1.983.000TL bedelle her türlü devir masrafları Şirkete ait olmak üzere bedeli devir tarihi 02.04.2012de nakden ve peşin ödenmek suretiyle satın alınmasına karar verildi.
 Borova Yapı Endüstrisi A.Ş. 8.060.272TL'lik bedelli hisse ihracı için SPK'ya başvurdu.
 Despec Bilgisayar Pazarlama ve Ticaret A.Ş. 11.500.000TL iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse ihracı için SPK'ya başvurdu.
 Demisaş, 7.000.000TL iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz Hisse ihracı için SPK'ya başvurdu.
 Saray Matbaacılık 6.100.000TL iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse ihracı için SPK'ya başvurdu.
 Net Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. 300milyonTL kayıtlı sermaye tavanını 600milyonTL'ye yükseltmek için SPK'ya başvurdu.
 USAŞ Uçak Servisi A.Ş. 34.200.000TL sermayesini 63.000.000TL'ye çıkaracak 28.800.000TL iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz pay ihracı SPK kaydına alındı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)