E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHaluk Özdalga istifa etti!---

Haluk Özdalga istifa etti!

Haluk Özdalga istifa etti!
27 Aralık 2013 - 10:53 borsagundem.com

AK Parti'de beklenen istifalar birbirini kovalayan açıklamalarla gelmeye başladı


AK Parti MYK'da Disiplin Kurulu'na sevk edilen Milletvekili Haluk Özdalga, istifa ettiğini açıkladı.

İşte Özdalga'nın konuşmasından satırbaşları:

"TÜRKİYE YANLIŞ BİR YOLA GİRDİ"

Uluslararası zeminde Türk hukukuna gölge düşürüyor. He ne olursa olsun yolsuzluk iddialarının komplo olduğu ileri sürülerek üstü kapanmaya çalışılmasın. Bu yol yanlış. Danıştay iptal etmiş.Danıştay kararı beklenmeden bu yönetmelik yürürlükten kaldırılmalıdır.
Sakın ola Danıştay tarafından iptal edilen yönetmelik benzeri bir yönetmelik hazırlanmamalıdır.17 Aralık'tan itibaren Türkiye yanlış bir yola girdi. Adli polis üzerindeki siyasi baskılar kesinlikler kaldırılmalıdır.

Polis teşkilatımızdan tamamen ayrı sadece savcıların emrinde çalışan adli kolluk teşkilatı kurmamız gerekiyordu, standart da budur. Danıştay’ın iptalinden sonra benzer bir adım benzer bir hukuki metnin ortaya konulma yoluna gidilmemelidir. Sert yöntemleri uygulayanlar da polisimizin etkili bir şekilde görev yapamayacağını görmelidirler diye düşünüyorum. Yargıda kriz olduğu söyleniyor. Yargıda kriz yok, yargıda müdahale var. Bu müdahale kalkarsa yargıda kriz yok.Bu gidişin demokratik rejim içinde sürdürülebilmesi mümkün değildir. Türkiye’nin kritik bir yol ayrımında olduğunu düşünüyorum. Yazılı metinde ihmal etmiştim. Polis binalarımıza medyanın girmesini yasaklayan uygulamadan da mutlaka vazgeçilmelidir.

Medyanın yasaklanması açıklanabilir bir durum değildir. İnanç ve vicdan özgürlüğünün önünün açılmasına destek verilebilmesi için 2007’de AK partiye katılmıştım. Parti genel merkezinin dün akşam bizlerle ilgili aldığı kararla Ak aparti üyeliğinden ayrılıyorum. Kendi durumumdan sorumluyum. Diğer arkadaşlarım ne yapıyor nasıl davranıyor o benimle ilgili değil.  Bu gelişmelerden dolayı ciddi bir rahatsızlığım vardı. Disipline sevk edilseydim burada istifa açıklaması yapabilir miydim bilmiyorum. Ama açıklamalar sanırım durumu hızlandırdı bilmiyorum.

Dün de bir açıklama yaptım. Sayım Cumhurbaşkanımızın yetkileri çerçevesinde müdahale etmesini, çıkış yolu aranmasını önermiştim. Çünkü eğer mevcut gidiş devam ederse çok ciddi endişelerim var. Farklı şeylerin yapılması gerekiyor. Devlet ve rejim krizi olarak görüyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aa30 Aralık 2013 14:04

    40 kişi daha istifa ederse yüce divan yolu açılır ....

  • ABK27 Aralık 2013 15:43

    Millet ve Miletin Vekili olarak seçilenler Milletin kendilerini seçtiği yerde duruyorlar... gerisi tefrruatttır...

  • borsacı27 Aralık 2013 13:20

    beklentiler dahilinde idi.

  • metin27 Aralık 2013 13:13

    27.12.2013 - 10:28 www.borsagundem.com Rahmetli Başbakan Necmettin Erbakan, 2004 yılında bu günlerde olanları tahmin etmişti Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, bugünkü yazısında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 2004 yılındaki Cemaat ile ilgili sözlerini köşesine taşıdı. Be hey dünkü çocuk! “AKLİ melaikelerini yitirmiş bu Siyonist goygoycu tenekeciler, vakti gelince İsrail’in desteğini kaybedince Cemaat tarafından bitirilmiş gösterilecek, kendi kendilerini yiyecekler. Bu da umum-i tedrishaneler (!) yüzünden (yeni adıyla dershaneler!) vuku bulacak. Be hey dünkü çocuk!” Prof. Dr. Necmettin Erbakan (M. Özdoğan Günlükleri, s. 314, 2004)

  • AHMED27 Aralık 2013 13:13

    evet aptal degiliz yaptiginiz ihaneti goruyoruz hocanizin beddualari size ve sizin gibi ihanet edenin uzerinde olsun

  • aslı27 Aralık 2013 12:19

    dadaş bey kurtulmasınlar zaten gerek yok.

  • mehmet27 Aralık 2013 12:06

    devletimiz cemaat tarafından büyük bir saldırı altına girmiştir.devletin varlığı tehlike altındadır.derhal müdahale edilmelidir.

  • mehmet27 Aralık 2013 12:03

    cemaat devleti ele geçirmiş,humeyni taktiği uygulanıyor.yarın çok geç olabilr.uyanın eymillet.

  • DOST VE MÜNAFIK27 Aralık 2013 11:48

    ATALARIMIZIN DEDİĞİ GİBİ.YAVURDAN DOST,AYIDAN POST OLMAZMIŞ.HÜKÜMET ADAYLARINI İYİ SEÇMELİKİ YARI YOLDA KALMASIN.BUDA GEÇER YAHU...

  • dadaş27 Aralık 2013 11:43

    gemı karaya otürdü bünları kim kurtaracak

  • aslı27 Aralık 2013 11:41

    en son geminin kaptanının terketmesi dileklerimle....

  • Erkan27 Aralık 2013 11:28

    Çürükler gidiyor

  • bakan27 Aralık 2013 11:20

    gemiden ilk önce fareler kaçarmış