E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİSFALT ihalesi karakolluk oldu---

İSFALT ihalesi karakolluk oldu

İSFALT ihalesi karakolluk oldu
03 Mart 2016 - 05:47 borsagundem.com

İSFALT'ın 29 Şubat'ta gerçekleştirdiği ihale sırasında bazı işadamları teklif vermelerinin engellendiğini söyledi. Tepkiler sonrası ihale iptal edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait İSFALT şirketinin ihalesi sırasında silahlar konuştu. Karakola ve savcılığa taşınan olayda işadamı Adnan Kanıtoğlu’na ait Sare firmasının da aralarında bulunduğu 3 şirkete ayrıcalık tanındığı ve diğer şirketlerin, ihaleye girmemesi için silahlı kişiler tarafından engellendikleri öne sürüldü. Cumhuriyet Savcısı Ömer Boydaş, ‘ihale kanununa muhalefet’ suçundan soruşturma başlattı.

Teklif zarfları yırtıldı

İBB şirketlerinden İSFALT, 29 Şubat 2016 tarihinde İstanbul geneli ulaşım yol güzergâhlarında asfalt sanat yapıları ve yol yapım ile onarım işi yapım ihalesini yaptı. Yaklaşık 25 milyon TL’lik ihale karakolda sonuçlandı. İhaleye ilişkin yapılan şikâyet dilekçesine göre ‘ihaleye giren bazı firmalar ihale günü silahlı kişiler tarafından engellendi’ ve ‘teklif zarfları yırtıldı’. Teklif vermeyi başaran diğer firmaların ise tekliflerinin ayrı bir odada saklandığı kaydedildi.

"TEKLİF VERMEMİZ ENGELLENDİ"

Hürriyet'te yer alan konuyla ilgili haberde ise ihaleye teklif vermesinin engellendiğini öne süren işadamı T.D. şöyle dedi: “Anormal bir durum vardı kapıda. Bizi içeri almadılar. Zaman yaklaştıkça gerginlik arttı. Daha sonra zorla da olsa içeri girdim. Teklif dosyamı aldılar. Saat 14:00’e kadar bana ‘Alındı’ kaydını vermediler. Daha sonra ‘süre geçti’ dediler. Yan odada tutulan, komisyona iletilmeyen teklifim 16 milyon 800 bin liraydı. Geçerli tekliflerden çok daha düşüktü. Suç duyurusunda bulunduk.” Adının yazılmasını istemeyen bir başka firma yetkilisi ise “Genel müdürlük çevresindeki 100’e yakın kişi firmaların teklif vermelerini engellemek için oradaydı. Bir firmanın şartnamesi gözümüzün önünde yırtıldı. Daha sonra durum polise bildirildi ve bazı kişiler Doğancılar Polis Karakolu’na götürüldü” şeklinde konuştu.

İPTAL EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Hürriyet'in haberinde, dün ihaleyi savunan İSFALT Genel Müdürü Ahmet Ağırman'ın daha sonra gazeteyi arayarak ihalenin iptal edildiğini bildirdi. Ağırman, "İhalede yeterli rekabet koşulu oluşmadığı için iptal ettim. 53 firma şartname alıp 3 teklif olduğu için bu işte bir sorun var” ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)