E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD'e karşı İran ile görüşebiliriz---

IŞİD'e karşı İran ile görüşebiliriz

IŞİD'e karşı İran ile görüşebiliriz
16 Haziran 2014 - 17:35 borsagundem.com

Kerry Irak’ta IŞİD ile mücadele etmek için İran ile görüşülebileceğini söyledi ve “yapıcı hiçbir seçeneği göz ardı etmeyeceklerini” açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry insansız hava aracı saldırısının IŞİD ile mücadelede bir seçenek olabileceğini belirtti.Açıklamasında Maliki yönetimine de değinen Kerry, hükümetin arklı mezheplere ulaşmak için daha iyi iş çıkarması gerektiğini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hafta sonu verdiği mesajda etkin şekilde Irak’taki IŞİD militanlarına karşı mücadele etmesi halinde ABD’ye destek olabileceklerini belirtmişti. 

ABD TEMKİNLİ YAKLAŞIYOR

CNN'de bugün erken saatlerde yer alan ve ABD yönetiminin üst düzey iki yetkilisine dayandırılan haberde de, Washington'ın, Tahran yönetimiyle Irak'taki durumu direkt olarak ele almayı düşündüğü kaydedildi. Haberde ismi açıklanmayan üst düzey yetkililer, İran'la görüşmeler için nasıl bir mekanizmanın kullanılacağına ise ABD yönetiminin henüz karar vermediğini ifade etti. Ancak Amerikalı yetkililer, ABD ile İran arasında Irak konusunda herhangi bir ekip çalışmasının olamayacağını da vurguladı.

İran'ın komşusu Irak'ta kayda değer nüfuzunu ileriye götürmesine ABD'nin temkinli yaklaştığına yer verilen haberde, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin Şii İran rejiminin bölgedeki en yakın müttefiki olduğu vurgulandı. Haberde ayrıca Washington'ın İran ile çalışmasının, ABD'nin Iraklı Sünnilerin yanı sıra bölgedeki diğer Sünni müttefikleriyle de aralarını açacağı endişesine değinildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ISIÇİK17 Haziran 2014 02:19

    ULAN İRAN LA KEDİ KÖPEK GİBİYDİNİZ YA NOLDİ. kendi can güvenliğin olsa neyse, anlaşılan bölgede kendinize TCnin yerine yeni partner olarak iran ı seçtiniz. tc nde size uşaklık yapanlar kalmadı heralde.

  • Disey4216 Haziran 2014 23:11

    ABD bizle konuşma ihtiyacı duymuyor dünya lideri haberin olsun

  • KARTALY32316 Haziran 2014 21:07

    BİLİM VE EVRİM TEORİLERİNİ BAZ ALMIŞ.İNSANLIKDAN ÇIKMIŞ.HAYVAN KILIĞINA GİRMİŞ........GELİŞMİŞ ÜLKELERİN ULUSAL ÇIKARLAR DEDİĞİ SÖMÜRÜLER VE KAUSLAR ÜZERİNE KURULU ORTAKLIKLARI VE YÖNETİMLERİ.....SİZCE İNSANSI GİRİŞİMLERDE BULUNACAKMI...TERÖR VE KAUS EKONOMİ YÖNETİMİ BİTECEKMİ.BENCE BİTECEK.

  • evet ali ama16 Haziran 2014 18:21

    akp nin dış politikası işe yarasa haklısınız da durum içler acısı . iran bile daima bir menfaat elde ediyor keza abd İsrail, İngiltere, rusya, almanya bir şekilde yolunu buluyor ancak türkiye hep zararda hep zararda. ırak yıkıldı elimize ne geçti, suriyede muhalifleri destekledik elimize ne geçti, türki cumhuriyetler bizi iplemiyor bile... menfaat neredeyse yol orasıdır ama biz yolumuzu bulamıyoruz bence..

  • ali16 Haziran 2014 17:44

    daha dün israil ve amerikanın iranı vurma hikayesini konusurken bugün iranla abd nin işide karşı birlikte hareket edeceğini dillendiriyoruz Dış ülkelerin memfaaatleri uğruna bkadar kesin dönüşleri yapmaları akp karşıtı birtakım grupların dış politikayı eleştirir ken dünyanın nasil davrandığını bilmeleri gerekiyor