E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinJaponya'da 7,3'lük deprem ve tsunami---

Japonya'da 7,3'lük deprem ve tsunami

Japonya'da 7,3'lük deprem ve tsunami
22 Kasım 2016 - 00:20 borsagundem.com

Japonya'nın nükleer tesislerinin bulunduğu ve 2011'de 9.0 büyüklüğünde deprem felaketi yaşayan Fukuşima yakınlarında 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami uyarısı yapıldı. Boyu 90 cm'yi bulan dalgalar sahile ulaştı

Japonya, 7.3 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Depremin, 2011'de 9.0 büyüklüğündeki deprem felaketinin yaşandğı Fukuşima kenti yakınlarında meydana geldiği öğrenildi.10 kilometre derinlikte oluşan depremin ardından boyu 3 metreyi bulacak tsunami uyarısı da yapıldı. Kısa bir süre sonra da yüksekliği 90 santimi bulan dalgalar Fukushima eyaletinde bulunan Iwaki Şehrindeki Onahama limanına ulaştı. Tsunami uyarısı, Pasifik kıyılarında Miyagi ve Iba eyaletleri dahil olmak üzere geniş bir alanı kapsıyor. Yetkililer, 7.3 büyüklüğündeki depremi takip eden artçıların sahile yatay şekilde ilerlediğini ve bu durumun tsunami etkisini güçlendirebileceğini duyurdu. 

                              Tsunami uyarısı üzerine halk araçlarıyla sahilden uzaklaşmaya başladı. 

TSUNAMİ DALGALARI 20 KM MESAFEDE GÖRÜLDÜ

Tsunami uyarısının hemen ardından bölge halkı sahilden uzaklaşmaya başladı. Japonya Demiryolları'nda seferler de durduruldu. Sahilde bağlı bulunan balıkçı tekneleri ve küçük yolcu gemileri, tsunami dalgalarından etkilenmemek için denize açıldı. 

Yetkililerin yaptığı tsunami açıklamasında "Dalgalar nedeniyle kıyı kesimlerde hasar olmasını bekliyoruz. O bölgedeki insanların yüksek kesimlere ya da tahliye binalarının olduğu yerlere gitmesi gerekiyor. Tsunami dalgalarının art arda vurması bekleniyor. Uyarı kaldırılıncaya kadar beklenmeli" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan tsunami dalgalarının Fukuşima şehrine 20 km mesafede olduğu öğrenilirken CNN'in verdiği bilgiye göre ilk dalgaların Iwaki kıyılarına vurduğu belirtildi.

ARTÇILAR SÜRÜYOR... NÜKLEER TESİSTE HASAR YOK

Amerikan Jeoloji Kurumu 7,3 şiddetindeki depremin ardından 5,4 ve 4,8 şiddetinde iki artçı depremin daha meydana geldiğini açıkladı.

Tokyo Elektrik Enerji Şirketi, Fukishima 2 nükleer santralindeki soğutma sisteminin devre dışı kaldığını ancak reaktör çekirdeği etrafındaki suyun yeteri kadar soğuk olduğunu ve bu nedenle şu an için bir tehlike arz etmediğini duyurdu.

NÜKLEER FACİA YAŞANMIŞTI

Fukuşima'da 11 Mart 2011'de 9.0 büyüklüğünde meydana gelen deprem ve ardından sahile vuran dev tsunami dalgaları sonucu 19 bin kişi hayatını kaybetmişti. Fukuşima 1 denilen nükleer santral zarar görmüş, radyoaktif sızıntı yaşanmıştı. Bu felaket Çernobil'den sonraki en büyük nükleer facia olarak kayıtlara girmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)