E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan CEO'su Dimon: ABD 'sert bir iniş' görebilir---

JPMorgan CEO'su Dimon: ABD 'sert bir iniş' görebilir

JPMorgan CEO'su Dimon: ABD 'sert bir iniş' görebilir
23 Mayıs 2024 - 07:54 borsagundem.com

JPMorgan Chase CEO'su Dimon, ABD ekonomisi hakkında yorumda bulundu. Dimon, ''ABD sert bir iniş görebilir. Gerçekten bir tane görebilir miyiz? Elbette, tarih okuyan biri nasıl olur da böyle bir ihtimalin olmadığını söyleyebilir?" ifadelerini kullandı

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, ABD ekonomisinin "sert bir iniş" görebileceğini söyledi.

CNBC'ye konuşan Dimon, "Gerçekten bir tane görebilir miyiz? Elbette, tarih okuyan biri nasıl olur da böyle bir ihtimalin olmadığını söyleyebilir?" dedi.

JPMorgan Küresel Çin Zirvesi'nde konuşan Dimon, ABD ekonomisi için en kötü sonucun, enflasyonun yükselmeye devam ettiği ancak yüksek işsizlik nedeniyle büyümenin yavaşladığı bir "stagflasyon" senaryosu olacağını söyledi.

''İNSANLARIN DÜŞÜNDÜĞÜNDEN DAHA BÜYÜK BİR İHTİMAL''

Dimon, "Sonuçlar yelpazesine bakıyorum ve yine hepimiz için en kötü sonuç stagflasyon, daha yüksek faizler, durgunluk dediğiniz şey. Bu da şirket karlarının düşeceği ve tüm bunları atlatacağımız anlamına geliyor. Yani, dünya bunu atlattı ama ben sadece ihtimallerin diğer insanların düşündüğünden daha yüksek olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Bununla birlikte Dimon, ekonomi durgunluğa girse bile "tüketicinin hala iyi durumda olduğunu" savundu ve yaklaşık iki yıldır %4'ün altında seyreden işsizlik oranına işaret ederek, ücretlerin, ev fiyatlarının ve hisse senedi fiyatlarının arttığını sözlerine ekledi.

Bununla birlikte Dimon, tüketici güven seviyelerinin düşük olduğuna dikkat çekerek, "Bunun nedeni çoğunlukla enflasyon gibi görünüyor. COVID'den gelen ekstra para azalıyor. Hala orada, bilirsiniz, en alttaki %50'de bir şekilde gitti. Bu yüzden normal diyeceğim, kötü değil" dedi

Borsada zirveyi yakalayan 30 hisse

 

Asya borsalarında Fed sonrası karışık seyir

 

Merkez'den mevduat faizleri için yeni hamle bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)