E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Kurdaki hareket geçici'---

'Kurdaki hareket geçici'

'Kurdaki hareket geçici'
24 Ocak 2014 - 08:27 borsagundem.com

Kalkınma Bakanı Yılmaz, dolar kurundaki hareketliliğin olması gerekenin ötesinde olduğunu söyledi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, dolar kurunda yaşanan artış ve Merkez Bankası’nın piyasaya doğrudan müdahalesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. “Dolar kuru gibi hadiselerde bazen olması gerekenin ötesine geçen bazı hareketlenmeler olabiliyor” diyen Yılmaz, “İçerde yaşanan bazı siyasi tartışmaların etkisi olduğunu değerlendirebiliriz. Fakat bunlar geçici etkilenmelerdir” şeklinde konuştu.

SİYASİ TARTIŞMALAR İLK ÇEYREĞİ ETKİLEYECEK’

Yılmaz, “Son dönemde yaşanan siyasi tartışmalar ilk çeyreği belki biraz etkileyecek ama ondan sonrası için özellikle 30 Mart sürecinde halkımızın desteği daha net bir şekilde ortaya çıktıkça ekonomik olarak da bunun yansımalarını hep birlikte göreceğiz” dedi.

MERKEZ’İ ÖVDÜ

Yılmaz, üst üste rekorlar kıran dolara doğrudan müdahale eden Merkez Bankası’yla ilgili olarak ise, “Merkez bankamız küresel kriz ortamında en başarılı merkez bankalarından bir tanesi. Bağımsız bir şekilde elindeki enstrümanları en etkili şekilde kullanacaktır. Fakat önemli olan bu tür durumlarda hemen kısa dönemli hareketlenmelerde aşırı yorumlara gitmemek gerekir. Daha sakin bir şekilde dengelerin oturmasını beklemek gerekir” ifadelerini kullandı.

TÜSİAD’A CEVAP

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ın HSYK düzenlemesiyle ilgili eleştirilerine de yanıt veren Kalkınma Bakanı, “Yargı gibi bir takım alanlar içinde hukuki amaçlarla değil başka amaçlarla hareket eden gruplar varsa bunları bu sistemden çıkarmak da hükümetlerin görevi. İş dünyasının herkesten daha fazla aslında bu reformları desteklemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)