E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMcDonalds’ın yeni sahibi gizemli Birleşik Holding Limited kim---

McDonalds’ın yeni sahibi gizemli Birleşik Holding Limited kim

McDonalds’ın yeni sahibi gizemli Birleşik Holding Limited kim
31 Ocak 2020 - 10:25 borsagundem.com

Anadolu Grubu, McDonald's Türkiye'nin işletme haklarını 280.7 milyon TL'ye Birleşik Holding Limited'e sattı. Türkiye'deki McDonald's'ların yeni sahipleri hakkında bilgi yok. Şirketin satın almadan kısa bir süre önce İrlanda'da kurulduğu görülüyor

Anadolu Grubu Holding McDonald’s’ın Türkiye'deki lisans sahibi konumundaki bağlı ortaklığı Anadolu Restoran İşletmeleri’nin 280.7 milyon liraya Birleşik Holding Limited şirketine satışı için sözleşme imzaladı.

Anadolu Grubu Holding, Anadolu Restoran ile ilgili olarak stratejik alternatifleri araştırmak üzere bir yatırım bankası veya aracı kurumun yetkilendirilmesine karar verildiğini geçen yıl Mayıs ayında duyurmuştu.

2020’NİN İLK ÇEYREĞİNDE SONUÇLANACAK

Anadolu Grubu Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, “Anadolu Restoran sermayesinin %100’ünü temsil eden hisselerini ‘Birlesik Holding Limited’ şirketine satışının yapılması için hisse devir sözleşmesi imzalanmıştır. Hisse devri, resmi makam ve kurumlardan izinlerin alınması sonrasında tamamlanacak olup, 2020 yılı ilk çeyreği içerisinde sonuçlandırılması öngörülmektedir” denildi.

Hisse devir sözleşmesi kapsamında Anadolu Restoran’ın hisse değerinin 280.7 milyon lira olarak belirlendiği ifade edilen açıklamaya göre, satış sonucu 222.4 milyon lira kâr oluşurken, satış kârının %75'i vergi istisnasından faydalanmak maksadıyla özkaynak hesaplarında tutulacak.

1986 YILINDA TAKSİM’DE AÇILDI

Türkiye’deki ilk McDonald’s restoranı Ali Vardar tarafından Taksim’de 1986 yılında açıldı. 1998’e gelindiğinde fast food devi Türkiye’de 100 şubeye ulaştı. 2005 yılına gelindiğinde Anadolu Grubu 10+10 yıllığında Türkiye’deki McDonald’sların lisans haklarına sahip oldu.

BİRLEŞİK HOLDİNG LİMİTED KİM?

İrlanda’daki şirketlerin kayıtlarını gösteren solocheck.ie’da yer alan bilgilere göre Birleşik Holding Limited, 14 Ocak 2020 tarihinde kurulmuş. Birleşik Holding Limited şirketi 14 Ocak 2020’de kuruldu. Firma 3rd Floor, Kilmore House, Park Lane, Spencer Dock, Dublin adresinde bulunuyor.

AG Anadolu Grubu Holding, McDonald’s’ı sattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nuri31 Ocak 2020 13:21

    Bu birleşik Holding ETİLER MARMARİS büfelerini de satın alır mı

  • Kaçan Grup31 Ocak 2020 11:47

    bir dümen var galiba

  • HALİL KERTENKELE31 Ocak 2020 12:13

    olabilir zamanın da Anadolu holding olarak faaliyet gösteren firma millete malı 30 TL den kitledi daha sonra bunları unutturmak için ismini değiştirdi aghol oldu daha sonra hisseyi kırdılar 8 TL kadar indirdiler.bilancosu 5 senedir zararda olan firma SKP nin kurallarına göre kottan dahi atılma ihtimallli senetlerden.şimdi 18-20 TL arasında hareket eden firmaya güvenim yoktur.zararım bu hisse senedinden 20 000 TL.hakkımı helal etmiyorum.

  • Kim bunlar.. 31 Ocak 2020 11:04

    Kim acaba bu birleşik holding? Sen kalk 15 gün önce şirket kur sonra koskoca mcdonalsı satın al. Kim bunlar çok merak ettim.