E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez’in müdahalesi gereksiz---

Merkez’in müdahalesi gereksiz

Merkez’in müdahalesi gereksiz
10 Mart 2015 - 10:07 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolar kurundaki yükselişin nedeninin uluslararası piyasalarda doların güçlenmesi olduğunu söyledi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, katıldığı bir televizyon programında Türk Lirası’ndaki değer kaybı ile ilgili konuştu. Zeybekci, Merkez Bankası’nın müdahalesinin gereksiz olduğunu söyledi. Ekonomi Bakanı, “TL'nin dolar karşısında değer kaybı demek yanlış olur, doların tüm para birimleri karşısındaki değerlenmesi söz konusu, bu durumda TCMB'nin müdahalesini gereksiz görüyorum” dedi.

ŞUBAT’TAKİ DOĞRU KARARDI

Zeybekci, “Merkez Bankası’nın Şubat ayındaki faiz indirimi doğru karardı, TCMB’nin daha önce faiz indirmesi gerekirdi ama bu şu anda yapması gerekiyor anlamına gelmez” diye devam etti.

YAPMASI GEREKENİ SÖYLEMEK İSTEMİYORUM

Ekonomi Bakanı, “Önümüzdeki dönemde tcmb'nin faizle ilgili yapması gerekeni söylemek istemiyorum” dedi.

ALINACAK MESAFE VAR

Zeybekci, “Faizlerle ilgili alınacak çok mesafe olduğunu düşünüyorum ve ekonomi bakanı olarak bunu söylemek hakkım” diye devam etti. Ekonomi Bakanı, “Türkiye’nin en az yüzde 5 büyümesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

SOMUT ADIM GEREKİYOR

Zeybekci, bugünkü ekonomi toplantısından somut bir adım beklemediğini söyledi ve “Kurla ilgili somut bir adım atılması gerektiğini düşünmüyorum” diye devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tarık10 Mart 2015 13:30

    Bakan,manipilasyon yaparak,doları suni yükseltiyor,,MB,ne yapsın. Davutoğlu bu bakanı görevden almalı.

  • seçmen10 Mart 2015 11:36

    hmmm.. seçimler ne zamandı yahu??

  • bende düşünüyorum10 Mart 2015 10:59

    aylık kazancım 10 bin tl olmalı.

  • YORUMCU10 Mart 2015 10:31

    Keynes'ten bihaber ekonomi bakanı....

  • ALP10 Mart 2015 10:28

    bu nasıl bir bakan böyle.... inanılır gibi değil....

  • Sütçü Ramiz10 Mart 2015 10:21

    Gerçekten ekonomiden anlayip alamadığını sorgulamak lazım piyasalar diken üzerinde ülke kriz ha girmiş ha girecek hala yorum yapıyor bırak merkeze bu işi başkan antep konuşmasında ne söyledi ey merkez gel düzelt benmi duzelteyim tabiki sen duzelteceksin dedi sizi kasttedmedi yoksa ey ekonomi Bakanı gel piyasaları düzelt derdi sayın bakan biraz sukunet

  • VATANDAŞ10 Mart 2015 10:19

    Erdoğan ın söylemlerine göre pozisyon alan bakan....dün öyleydi bugün böyle... yarını öngöremeyen insan o koltuğu boş yere işgal etmemeli.....

  • exper10 Mart 2015 10:11

    Dün ne söylüyordu, bu gün ne söylüyor?